ČMSS rozšířila svou produktovou nabídku o nové finanční produkty

ČMSS začala jako první stavební spořitelna v ČR prodávat penzijní připojištění a podílové fondy. Rozšířením nabídky finančních produktů ČMSS splňuje představu o pohodlné finanční instituci, která nabízí více služeb pod jednou střechou. Stavební spoření a financování pomocí úvěrů patří mezi nejlepší produkty na českém finančním trhu, penzijní připojištění a podílové fondy jsou jeho optimálním doplňkem.

Hlavním cílem ČMSS nadále zůstává pomáhat obyvatelům ČR co nejlépe řešit jejich bytovou situaci. Průzkumy dokázaly, že 87 % našich klientů by přivítalo rozšíření produktové nabídky. Produkty, které ČMSS začala nově nabízet, splňují nezbytná kritéria jistoty, stability, garance a exkluzivity. Stejně jako stavební spoření a úvěry / překlenovací úvěry odpovídají tedy penzijní a podílové fondy nárokům vysoké bezpečnosti.

Na nabídce těchto produktů spolupracujeme s evropskými odborníky na finančních trzích. Jak uvedl Manfred Koller, člen představenstva ČMSS, je pro největší stavební spořitelnu v ČR samozřejmostí partnerství s renomovanými evropskými finančními institucemi. Našimi partnery jsou:

• KBC Asset Management
    Sídlo: Brusel

Tržní podíl v Belgii : 54,4 %

Objem spravovaných prostředků: 100,9 mld EUR
    Založeno: červen 2000
  • Union Investment:
    Sídlo: Frankfurt am Main
    Založeno: 21.6.1959
    Tržní podíl v Německu: 21,7 %
    Objem spravovaných prostředků: 113 mld. EUR

PODÍLOVÉ FONDY nabízejí běžnému, drobnému střadateli, který se neorientuje na kapitálovém trhu a nedisponuje velkým kapitálem, šanci atraktivního zhodnocení jeho úspor. Díky Lišce má každý možnost svěřit své úspory do rukou evropských profesionálů v oblasti kolektivního investování.

V rámci podílových fondů nabízí ČMSS tyto fondy:

• Zajištěný fond I: Fond investuje na období 4 let (správce fondu – KBC Asset Management).
  • Zajištěný fond II: Fond investuje na období 6 let (správce fondu – KBC Asset Management).
  • Peněžní fond: Doporučovaný investiční horizont je přibližně 1 rok (správce fondu – KBC AM).
  • Smíšený fond: Doporučený investiční horizont je 3 – 4 roky (správce fondu – KBC AM + Union Investment).
  • V budoucnu se uvažuje o zavedení Nemovitostního fondu.

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ je ideálním doplňkem ke smlouvě o stavebním spoření. Stále totiž platí, že nejlepším zajištěním na stáří je nemovitost, kterou pomocí stavebního spoření může získat téměř každý.

Ve své nabídce má ČMSS dva penzijní fondy:

• Penzijní fond Progres je fond s největším zhodnocením prostředků účastníků za poslední 3 roky. V roce 2003 zhodnocení činilo 4,3 %. Jde o fond se zaměřením na mladší klienty. Na tento fond má ČMSS exkluzivitu.
  • Penzijní fond Stabilita je 4. největším penzijním fondem podle počtu účastníků (304 000 účastníků). Tento fond doporučujeme spíše starší a konzervativní klientele.

Zájemci o penzijní i podílové fondy se mohou obrátit na kteréhokoliv z našich 1800 obchodních zástupců, který s nimi ochotně a profesionálně uzavře smlouvu nebo poskytne veškeré informace. Uzavřít smlouvu o penzijním připojištění stejně jako investovat do podílových fondů je možné také na ústředí ČMSS v Praze.

Mgr. Ing. Rostislav Trávníček
marketingový ředitel ČMSS