ČMSS od 1. listopadu 2002 zavádí nové tarify KLASIK a INVEST

Cílem obchodní politiky Českomoravské stavební spořitelny je umožnit klientům co nejrychleji a bez problémů získat finanční prostředky na řešení jejich bytových potřeb. Dnem 1. listopadu 2002 ČMSS zavádí dva nové tarify KLASIK a INVEST, které jim cestu za vlastním bydlením podstatně usnadní.

Nové tarify KLASIK a INVEST se od současných tarifů liší v několika parametrech. Především kombinace nižší požadované naspořené částky (40 % cílové částky) a nižší úroková sazba u úvěru ze stavebního spoření (5,5 resp. 4,8 % p.a.) představuje pro klienty velice výhodnou nabídku. Při koncipování nových tarifů vycházela ČMSS z výsledků podrobného šetření potřeb různorodých skupin svých klientů.

Tarif KLASIK
Navazuje na dosavadní tarifní varianty stavebního spoření s ČMSS. Bude vyhovovat především klientům, kteří se soustavným pravidelným spořením chtějí připravit na budoucí investici do bydlení. Státní podpora ve výši 25 % z ročně uspořené částky (maximálně 4500 Kč) a výhodný úrok u vkladů ve výši 3 % p.a. představují výrazné zhodnocení jejich úspor. Při budoucím financování bytových potřeb klienti využijí výhodný úvěr ze stavebního spoření s pevnou roční úrokovou sazbou ve výši 5,5 %. Úvěrem ze stavebního spoření pokryjí 60 % potřebné finanční částky, protože ke splnění nároku na úvěr jim postačí naspořit 40 % cílové částky.

Tarif INVEST
Je určen klientům, kteří hodlají financovat své bytové potřeby úvěrem ze stavebního spoření co nejdříve a za maximálně výhodných podmínek. Státní podpora ve výši 25 % z ročně uspořené částky (maximálně 4500 Kč) a úrok u vkladů ve výši 2 % p.a. jejich vklady po dobu spoření výrazně zhodnotí. V době, kdy se rozhodnou k financování svých bytových potřeb, budou mít k dispozici úvěr ze st. spoření s úrokovou sazbou 4,8 % p.a, což je v současnosti vůbec nejnižší sazba u úvěru ze stavebního spoření nabízená na českém trhu. I u tarifu INVEST postačí naspořit 40 % cílové částky a 60 % si vypůjčit formou úvěru ze stavebního spoření.