ČMSS nabízí od 1. září 2001 nový úvěrový produkt

Polovinu z celkového počtu úvěrů ze stavebního spoření a meziúvěrů, které od začátku své činnosti v roce 1993 poskytly stavební spořitelny v České republice, poskytla Českomoravská stavební spořitelna. ČMSS nabízí úvěr ze stavebního spoření s výhodnou pevnou roční úrokovou sazbou 6 % a také celou řadu překlenovacích úvěrů, tzv. meziúvěrů, u nichž se úroková sazba pohybuje v rozmezí od 6,5 do 8,5 % p.a.

Od 1. září 2001 ČMSS svou nabídku v oblasti poskytování meziúvěrů a úvěrů ze stavebního spoření dále rozšířila. Mottem této nabídky je „Meziúvěr nebo úvěr ze stavebního spoření snadno a rychle“. Hlavním cílem je zpřístupnit co největšímu množství klientů meziúvěr nebo úvěr ze stavebního spoření a snížit jejich zatížení při vyřizování žádostí a maximálně tak zrychlit celý proces k získání požadovaných peněžních prostředků na jejich bytové potřeby.

Tato nabídka je zaměřena na cílovou skupinu klientů, kteří již mají naspořeno 50 % cílové částky a výše hodnotícího čísla u jejich smluv o stavebním spoření dosáhla podle zvolené tarifní varianty minimálně 50 (rychlá varianta), 30 (standardní varianta) respektive 22 (dlouhodobá varianta). Maximální výše takto poskytnutého úvěru ze stavebního spoření nebo meziúvěru je 150.000,– Kč včetně.

Českomoravská stavební spořitelna při koncipování tohoto úvěrového produktu vycházela z toho, že naspořením 50 % cílové částky již klient prokázal svoji bonitu, jinými slovy prokázal svou schopnost a ochotu dostát svým závazkům vyplývajícím z úvěru. Vždyť kdo dokázal pravidelně spořit, dokáže jistě bez problémů i splácet poskytnutý úvěr. Tento předpoklad potvrzuje i skutečnost, že právě u této skupiny klientů nedochází většinou k problémům se splácením úvěrů, že tedy jde o skupinu klientů bonitních a spolehlivých. Tím více jim chce ČMSS vycházet vstříc.

Ke dni 31. 8. 2001 již letos poskytla ČMSS 28 075 meziúvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkové výši téměř 4 miliardy korun. Za celou dobu svého působení již poskytla 207 224 meziúvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu přes 17 miliard korun.

Praha, 5. září 2001