ČMSS jednoznačně potvrzuje pozici největšího poskytovatele úvěrů na bydlení v České republice

Českomoravská stavební spořitelna pokračuje v nastoupeném trendu jedničky v oblasti financování bydlení. Za únor 2004 ČMSS vykázala rekordní objem úvěrového obchodu. V průběhu tří let jsme tak dosažené výsledky ve sledovaném parametru dokonce ztrojnásobili.

Objem úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů poskytnutých ČMSS dosáhl v únoru 2004 1,33 mld. Kč, v meziročním srovnání tak došlo k nárůstu o 27,1 % V únoru 2004 ČMSS poskytla 5545 úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů, což znamená oproti srovnatelnému období loňského roku nárůst o 15,7 %

Srovnání se stejným obdobím ve dvou předcházejících letech potvrzuje trvalý růst zájmu klientů o úvěrovou nabídku ČMSS. V únoru 2002 poskytla ČMSS úvěry ze stavebního spoření a překlenovací úvěry v objemu 0,48 mld. Kč, v únoru 2003 činil objem úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů poskytnutých ČMSS již 1,04 mld. Kč, což byl nárůst o 116,1 %. V únoru 2004 se objem poskytnutých úvěrů vyšplhal na částku 1,33 mld. Kč, což je v posledních třech letech nárůst na 275 %, tedy téměř na trojnásobek.

Tržní podíl ČMSS v objemu úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v lednu 2004 činil téměř 53 %.

Výhodnými úvěrovými podmínkami a kvalitním klientským servisem získala ČMSS nejen pozici dominantního poskytovatele úvěrů v ČR z hlediska financování bydlení v oboru stavebního spoření, ale i v porovnání s hypotečními bankami.

Mgr. Ing. Rostislav Trávníček,

marketingový ředitel ČMSS