ČMMS : V květnu se objem poskytnutých úvěrů přiblížil hranici tří miliard korun

Českomoravská stavební spořitelna je v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení. Rok od roku poskytuje tyto úvěry ve stále větším objemu. Výsledky za měsíc květen jednoznačně potvrzují, že Liška směřuje k novému ročnímu rekordu. Vynikajících výsledků přitom dosahuje i ve sjednávání nových smluv o stavebním spoření.

Objem poskytnutých úvěrů za měsíc květen tvoří nový měsíční rekord úvěrového obchodu ČMSS i celého oboru stavebního spoření

• V pátém měsíci roku 2007 klienti ČMSS využili 7089 překleno­vacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření na řešení svých bytových potřeb.
  • Jejich objem překročil částku 2,8 miliardy korun. Meziroční nárůst o 21,2 procenta je o to hodnotnější, že květen loňského roku přinesl jeden z nejlepších výkonů v historii ČMSS.
  • Velikost tohoto výkonu dokumentuje i srovnání. Za jediný měsíc uspokojila Liška takový objem bytových potřeb klientů jako jeden z jejích konkurentů v oboru za dobu jen o něco překračující 13 let.

Celkový objem poskytnutých úvěrů za pět měsíců tohoto roku již ataktuje částku jedenácti miliard korun

• V období leden až květen 2007 poskytla ČMSS 29  369 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření.
  • Objem těchto úvěrů překročil částku 10,8 miliardy korun, což v meziročním srovnání znamená nárůst o 22,9 procenta.
  • ČMSS tak poskytla za pět měsíců tohoto roku klientům na splnění jejich záměrů v bydlení více prostředků než její nejbližší konkurent v oboru za celý loňský rok.

Vynikajících výsledků dosahuje ČMSS i v uzavírání nových smluv o stavebním spoření

• V květnu 2007 uzavřela ČMSS celkem 24  815 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky.
  • Cílová částka těchto smluv překročila hodnotu 7,2 miliardy korun. A co je mimořádně významné, průměrné cílové částce chybí jen několik málo tisíc korun ke zdolání hranice 300 tisíc (291,8 tisíc korun).
  • Celkový počet smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky uzavřených za pět měsíců roku 2007 již dosáhl hodnoty 134  603. V meziročním srovnání to znamená nárůst o 9,6 procenta.
  • Ještě důležitější je však skutečnost, že meziročně výrazně vzrostla celková cílová částka těchto smluv, nárůst činí 21,2 procenta, a to při celkovém objemu cílové částky 37,1 miliardy ko­run.