Česká leasingová a finanční asociace jednala o prioritách pro další období

Roste význam leasingu a faktoringu v současné hospodářské situaci – ČLFA bude i v roce 2009 prosazovat návrhy na zlepšení legislativního rámce nebankovních finančních produktů – Personální změny v představenstvu asociace.

Členská schůze České leasingové a finanční asociace (ČLFA) se 30. března 2009 za-bývala programovými i organizačními otázkami jejího dalšího působení. Konstatovala, že v podmínkách ekonomické recese a omezeného přístupu řady podniků k úvěrům roste význam leasingu a factoringu při alokaci kapitálu, financování investic a provozu podniků a význam nebankovních spotřebitelských úvěrů a splátkových prodejů při financování spotřeby domácností.

ČLFA je připravena všestranně podpořit působení členských společností k posilování akceschop-nosti našeho finančního trhu a k obnovení ekonomického růstu, uvedl při prezentaci závěrů členské schůze dosavadní předseda představenstva ČLFA Mgr. Ing. Martin Kofroň. I nadále bude prosazovat návrhy na zlepšení legislativního rámce nebankovních finančních produktů a působit k šíření znalostí o podstatě a vyu-žitelnosti těchto produktů. Přizpůsobila tomu i vnitřní chod asociace a strukturu rozpočtu na příští období.

Do nového představenstva ČLFA byli zvoleni: Doc. Ing. L. Civín, CSc. (Factoring České spořitelny, a.s.), Mgr. Ing. M. Kofroň (ŠkoFIN, s.r.o.), Ing. J. Matula (UniCredit Leasing CZ, a.s.), Ing. M. Mitterwald (LeasePlan ČR, s.r.o.), Mgr. B. Valkošáková (Cetelem ČR, a.s.) a Ing. V. Válek, CSc. (Essox, s.r.o.).

Za nového člena ČLFA byla přijata společnost Leasetrend, s.r.o.

Novým členem představenstva se pro další období stal Doc. Ing. Lubomír Civín, CSc. Po studiu zahra-ničního obchodu na VŠE v Bratislavě působil jako vysokoškolský pedagog v oboru světová ekonomika a zahraniční obchod v Bratislavě a Praze. Od roku 1990 pracoval jako profesionální poradce v oblasti ma-nagementu a financí, od roku 1995 i v před­stavenstvech několika dceřiných společností České spořitelny. V rámci poradenského projektu Consultingu ČS od r. 1995 do roku 2000 působil ve funkci ředitele Programu EU Phare pro podporu exportu v ČR. Od roku 1998 působil nejdříve jako člen představenstva Factoringu České spořitelny a v roce 2006 byl jmenován do pozice předsedy představenstva a generálního ředitele.