Členkou dozorčí rady ČSOB se stala Anne Fossemalle

Dozorčí rada ČSOB na dnešním jednání kooptovala za svou členku paní Anne Fossemalle z londýnské centrály EBRD. Nahradí paní Kanako Sekine, která z pracovních důvodů na členství v dozorčí radě rezignovala. Obě dámy do dozorčí rady nominovala Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), která je vlastníkem 7,47% podílu na základním kapitálu ČSOB.

Anne Fossemalle (40) pracuje v týmu pro finanční instituce v EBRD (Londýn) na pozici Senior Banker a v kompetenci má významné investiční projekty. V letech 1994 až 1997 pracovala na pozici Principal Banker v týmu pro Maďarsko a v letech 1993 až 1994 byla členem týmu zabývajícího se projekty v oblasti zemědělství. Před příchodem do EBRD pracovala paní Fossemalle v letech 1989 až 1993 v třetí největší francouzské bance, Credit National.

Anne Fossemalle, která má francouzské občanství, vystudovala Institut National Agronomique v Paříži, dále složila „Masters Degree in Engineering“ na Ecole Nationale du Genie Rural des Eaux et des Forets a rovněž „Masters Degree in Economics“ na Stanfordské univerzitě (USA). Ve volném čase se věnuje jachtařským závodům, plavání a windsurfingu, ráda si poslechne vážnou hudbu i operu a také s oblibou cestuje.

Milan Tománek
Výkonný ředitel
Komunikace a vztahy k investorům