Pojištění pravidelných plateb pomůže při dočasném poklesu příjmů

Citibank uvádí na náš trh nové pojištění ke kreditním kartám: Pojištění pravidelných plateb, které pomůže klientům v případě dočasného výpadku jejich příjmu. Nabídka pojištění k Citi kreditním kartám se tak stává jednou z nejkomplexnějších na českém trhu.

Vedle stávajícího pojištění CreditShield (pojištění schopnosti splácet úvěr z kreditní karty) si mohou držitelé kreditní karty sjednat nově i Pojištění pravidelných plateb, které klientovi zajistí pravidelný příspěvek až 5000 Kč na krytí plateb a výdajů (např. výdaje na plyn, elektřinu, telefon) v případě dočasného výpadku klientova příjmu, a to po dobu až jednoho roku.

Nové Pojištění pravidelných plateb sjednává Citibank ve spolupráci s POJIŠŤOVNOU CARDIF PRO VITA, a. s., členem skupiny BNP Paribas. Pojištění je nabízeno ve dvou variantách – variantě PLUS a variantě STANDARD. Ať se klient rozhodne pro kteroukoliv z nich, vždy získá krytí následujících ri­zik:

• úmrtí následkem nemoci nebo úrazu
  • plná invalidita následkem nemoci nebo úrazu
  • pracovní neschopnost následkem nemoci nebo úrazu.

Varianta STANDARD za 199 Kč měsíčně zajistí držiteli Citi kreditní karty měsíční plnění ve výši 2500 Kč v případě pracovní neschopnosti následkem nemoci nebo úrazu, a to po dobu až 12 měsíců a jednorázovou výplatu 100 000 Kč v případě přiznání plné invalidity nebo úmrtí následkem nemoci nebo úrazu.

Varianta PLUS pak klienta navíc ochrání v případě nedobrovolné nezaměstnanosti – klient obdrží měsíční plnění ve výši 5 000 Kč, a to po dobu až 6 měsíců. V případě pracovní neschopnosti obdrží klient od pojišťovny měsíční plnění také ve výši 5 000 Kč po dobu až 12 měsíců. V případě plné invalidity nebo úmrtí následkem nemoci či úrazu je pak, stejně jako v případě varianty STANDARD, pojištěnému vyplaceno jednorázové plnění ve výši 100 000 Kč. To vše jen za 299 Kč měsíčně.

„Klienti chtějí produkty s vysokou mírou ochrany, které jsou ale zároveň jednoduché a srozumitelné. Pojištění ke kreditním kartám má tu výhodu, že jej klient snadno aktivuje a jedná přitom jen se svou bankou,“ uvedla produktová manažerka pojištění Citibank Zuzana Radimská.

Pojištění je dobrovolné, platné po celou dobu platnosti kreditní karty.

Co kryje Pojištění pravidelných plateb?

Citibank

Příklad – Nedobrovolná ztráta zaměstnání

Pan Horáček měsíčně vydělával 23 200 Kč hrubého, tedy částku odpovídající aktuální výši průměrné mzdy v ČR. Jeho čistý měsíční příjem tedy činil přibližně 17 660 Kč čistého příjmu. Celkové měsíční náklady (nájem, plyn, elektřina, voda, telefonní účet, potraviny, splátka kreditní karty sport a zábava) pana Horáčka dosahují 13 400 Kč. To znamená, že v době, kdy byl zaměstnán, mu z čistého příjmu mu zůstávalo 4 – 5000 Kč, které pravidelně spořil.

Pan Horáček byl propuštěn pro nadbytečnost a tudíž zůstal odkázán na výplatu podpory v nezaměstnanosti. Ta v jeho případě činí zhruba 8390 Kč. Tím pádem z ní nemohl pokrýt své měsíční platby a výdaje. Pokud by neměl pojištění, musel by sáhnout do svých úspor.

Pan Horáček si však ke své Citi kreditní kartě sjednal Pojištění pravidelných plateb PLUS s plněním 5 000 Kč měsíčně, a to i pro případ ztráty zaměstnání. V průběhu jeho nezaměstnanosti mu pravidelný příjem z plnění od pojišťovny významně pomohl s úhradou pravidelných plateb a výdajů, takže nemusel sebe ani svou rodinu v tomto těžkém období příliš omezovat.