Citibank podporuje Letní školu LI pro budoucí manažery a jejich učitele

"Finanční ekonomie pro budoucí manažery a jejich učitele" je název letošního ročníku Letní školy Liberálního institutu, který se uskuteční ve dnech 23. - 29. srpna 2003 na zámku Loučeň u Nymburka. Program organizuje LI ve spolupráci s Citibank a.s. a Foundation for Teaching Economics, USA. Jedná se již o šestý ročník a je určen pro studenty a učitele středních škol.

Program má dvě části – Finanční ekonomie pro budoucí manažery určený vybraným studentům 2. a 3. ročníků středních škol a Finanční ekonomie pro učitele budoucích manažerů pro středoškolské profesory. Záměrem semináře je vysvětlit základní ekonomické zákony a objasnit jejich aplikace v praxi. Zároveň se studenti učí týmové práci, osobní odpovědnosti, umění prezentovat a prosazovat vlastní názory, stejně tak jako respektovat názory druhých.

Od vzniku programu už absolvovalo Letní školu téměř 800 studentů a stejný počet učitelů. Každým rokem se snažíme předat pedagogům a jejich studentům praktické poznatky o nejmodernějších metodách v bankovnictví. Zatímco loni experti Citibank přednáseli o Internetovém bankovnictví, letos chceme účastníky školy seznámit s moderními způsoby kolektivního investování, říká Atif Bajwa, generální ředitel Citibank a.s.

Snažíme se, aby účastníci našich seminářů chápali ekonomii jako životní příběh, který také nebývá mnohdy jednoduchý a přímý ve všech svých souvislostech. Je pro nás nesmírně důležité, že řada našich studentských posluchačů nám čím dál častěji sděluje, že jsme přispěli nejen k jejich úspěšnému studiu na vysokých školách, ale i k úspěchům v pracovním životě. A učitelé ? Pro nás je odměnou, že se po letech vrací a sbírají stále nové a nové poznatky. Je jen dobře, že je to i za významného přispění Citibank a.s., dodává Miroslav Ševčík, ředitel Liberálního institutu.