Citibank: Nejvyšší úročení běžných účtů na českém trhu nově bez limitu

Spořící účty Citibank budou od 4. května nabízet ještě výhodnější podmínky než dosud. Banka bude nově připisovat úroky ve výši 2 procent ročně všem majitelům spořících účtů CitiOne. Odpadá tak dosavadní limit ve výši 100 tisíc Kč, od kterého byly peníze úročeny vyšší sazbou. „Rozhodli jsme se nabídnout nejvyšší zhodnocení těchto vkladů na českém trhu všem klientům, bez rozdílu vložené částky,“ uvedl Bert Pijls, ředitel retailového bankovnictví Citibank a.s. Citibank tak pokračuje ve své strategii – nabízet klientům špičkové služby za nejvýhodnějších podmínek. Dvouprocentní zhodnocení spořících vkladů bez výpovědní lhůty nabídla Citibank jako první z bank letos v únoru.

Nejvyšší úročení spořících účtů (jsou součástí běžného účtu) je alternativou k termínovaným vkladům. Podle statistických údajů totiž dosáhl v loňském roce průměrný výnos na termínovaném vkladu jen 1,5 %. Přesto více než dvě třetiny domácností stále do termínovaných vkladů investuje. Jejich úspory zde ovšem ztrácí na hodnotě. Nejen, že výnos je velice nízký, ale rovněž nelze finance často několik měsíců či let použít. V porovnání se spořícím účtem Citibank nabízí až dvojnásobně nižší výnosy a navíc nejsou flexibilní. To znamená, že úspory na nich nelze v případě potřeby kdykoliv použít. Podle statistik ČNB má také každá čtvrtá domácnost uloženy své finance pro okamžitou potřebu na běžných účtech s velmi nízkým nebo prakticky nulovým úročením.

Na spořícím účtu CitiOne mohou klienti kdykoli s penězi disponovat a přitom dosahují nejvyššího vzhodnocení v tomto segmentu bankovních služeb v ČR. Navíc, pokud má klient v Citibank zainvestováno v jakýchkoliv produktech, tedy i na spořícím účtu 100 tisíc korun, je mu ke spořícímu účtu poskytnuto vedení běžného CitiOne účtu zdarma. Nedílnou bezplatnou součástí CitiOne běžného účtu je i mezinárodní platební karta, internetové bankovnictví, telefonní bankovnictví, libovolný počet běžných účtů v různých měnách, spořící účet a investice do podílových fondů.

Spořící účet funguje jako součást běžného účtu CitiOne. Pro pravidelně prováděné platby (např. úhradu běžných potřeb – hypotéky, nájmu, energií, inkasa, atd.) se na běžném účtu nastaví finanční limit, zbytek prostředků je pak výhodněji úročen v rámci spořícího účtu. Klienti si mohou na základě svých potřeb a plánovaných finančních operací automaticky nastavit převod (přelévání) peněz mezi běžným a spořícím účtem. V maximální možné míře, tak mohou pro své peníze využívat vyššího úročení spořícího účtu, ale zároveň neztrácí možnost kdykoliv s financemi disponovat.