Citibank nabízí nejvyšší výnosy na trhu

Nejvyšší úrokovou sazbu na českém trhu nabízí s platností od dnešního dne Citibank. Vklady na spořícím účtu CitiOne vyšší než 100 tisíc korun jsou nově úročeny 2 % ročně, což představuje, v porovnání s ostatními bankovními termínovanými či spořícími účty, nejvyšší zhodnocení na trhu.

„Podle statistik ČNB má každá čtvrtá domácnost uloženy své finance pro okamžitou potřebu na běžných účtech s velmi nízkým nebo prakticky nulovým úročením. Současně více než dvě třetiny domácností ukládá své úspory na termínované vklady. Ty ovšem v porovnání se spořícím účtem Citibank nabízí až dvojnásobně nižší výnosy a navíc nejsou flexibilní. To znamená, že úspory na nich nelze v případě potřeby kdykoliv použít,“ uvedl ředitel retailové divize Citibank a.s. Bert Pijls.

„Doba, kdy termínované vklady přinášely výnos přes deset procent je nenávratně pryč. Podle statistických údajů dosáhl v loňském roce průměrný výnos na termínovaném vkladu jen 1,5 %. Přesto více než dvě třetiny domácností stále do termínovaných vkladů investuje. Jejich úspory zde ovšem ztrácí na hodnotě. Nejen, že výnos je velice nízký, ale rovněž nelze finance často několik měsíců či let použít. Efektivním řešením je v tomto případě spořící účet CitiOne, který nabízí nejvyšší zhodnocení na trhu,“ uvedl manažer depozitních produktů Citibank a.s. Petr Kursa.

Klienti mohou s penězi na spořícím účtu kdykoli disponovat a přitom dosahují nejvyššího zhodnocení, které lze v tomto segmentu bankovních služeb v ČR dosáhnout. Navíc, pokud má klient v Citibank zainvestováno v jakýchkoliv produktech, tedy i na spořícím účtu 100 tisíc korun, je mu ke spořícímu účtu poskytnuto vedení běžného CitiOne účtu zdarma. Nedílnou bezplatnou součástí CitiOne běžného účtu je i mezinárodní platební karta, internetové bankovnictví, telefonní bankovnictví, libovolný počet běžných účtů, spořící účet a investice do podílových fondů.

Spořící účet funguje jako součást běžného účtu CitiOne. Pro pravidelně prováděné platby (např. úhradu běžných potřeb – hypotéky, nájmu, energií, inkasa, atd.) se na běžném účtu nastaví finanční limit, zbytek prostředků je pak výhodněji úročen v rámci spořícího účtu. Klienti si mohou na základě svých potřeb a plánovaných finančních operací automaticky nastavit převod (přelévání) peněz mezi běžným a spořícím účtem. V maximální možné míře, tak mohou pro své peníze využívat vyššího úročení spořícího účtu, ale zároveň neztrácí možnost kdykoliv s financemi disponovat.