Citibank, a.s. přijme do distribuce Českou rodinu fondů Pioneer

Skupina Pioneer Investments v České republice navázala spolupráci se Citibank, a.s. a rozšířila tak svoji distribuci o další významný bankovní kanál. Od 11. října 2006 budou obchodní místa Citibank, a.s. nabízet také Českou rodinu fondů Pioneer.

Do České rodiny fondů Pioneer patří 6 podílových fondů, jež jsou chráněny proti měnovému riziku. Rodina nabízí výrazné investiční příležitosti konzervativním i dynamickým investorům. Pioneer – Sporokonto patří k nejkonzerva­tivnějším fondům peněžního trhu nabízejícím vysokou stabilitu vývoje zhodnocení. Pioneer – dynamický fond v poslední době zaujal investiční veřejnost svou výkonností v příslušné skupině fondů. Nově se součástí rodiny stal Pioneer – zajištěný fond. Je rovněž chráněn proti měnovému riziku.

Řízení investičního procesu ve skupině Pioneer Investments bylo prestižní mezinárodní agenturou Fitch oceněno AM2+. Model řízení investičního procesu ve skupině umožňuje portfolio manažerům České rodiny fondů Pioneer široce využívat výsledky výzkumu skupiny a centrálních analytických týmů sledujících globálně jednotlivé třídy aktiv.

Roman Pospíšil, generální ředitel Pioneer Investments ČR, v této souvislosti prohlásil: „ Jsme potěšeni tím, že můžeme dodat do investiční nabídky Citibank, a.s. produkty vysoké investiční kvality a jsem přesvědčen, že si najdou místo v portfoliích jejích klientů. Vnímáme tuto možnost i jako výraz stále rostoucího uznání naší značce Pioneer Investments.“

„Korunové fondy se těší velkému zájmu našich klientů, kteří se profilují především jako dynamičtí investoři, a proto jsme rádi, že nyní můžeme nově nabídnout korunové fondy tak kvalitního správce, jakým je skupina Pioneer Investments,“ uvedla produktová manažerka investic Citibank Alexandra Talířová. „Naší strategií je nabízet klientům jen ty nejlepší investiční produkty na trhu. Abychom zachovali objektivitu, nenabízíme vlastní fondy Citibank, ale fondy jiných investičních společností. Výběr fondů podléhá přísným kritériím – řídíme se jejich ratingem, výkonností a predikcí vývoje finančních trhů. Využít přitom můžeme rozsáhlé celosvětové analytické sítě Citigroup se zázemím v Londýně. Těší nás, že mezi naše obchodní partnery nově patří také skupina Pioneer Investments,“ doplnil ředitel distribuce a prodeje Citibank Jiří Báča.