Citi byla opětovně svými klienty zvolena nejlepší světovou bankou v oblasti řízení likvidity

[Tisková zpráva] Citi byla již popáté v řadě zvolena ve výroční anketě časopisu Euromoney nejlepší světovou bankou v oblasti řízení likvidity. V hlasování klientů získala Citi také dalších pět regionálních ocenění a 13 cen v jednotlivých zemích.

„Každý den spolupracují naše týmy po celém světě s klienty Citi na tom, aby řešení, jež jsou uváděna na trh, byla pro klienty relevantní a přínosná a pomohla jim k dosažení jejich obchodních cílů,“ uvedl Naveed Sultan, šéf divize Treasury and Trade Solutions v Citi a dodal: „Díky anketě Euromoney mají naši klienti příležitost se vyjádřit k tomu, nakolik se Citi daří naplňovat slib být strategickým partnerem pro jejich podnikání. Rád bych jim poděkoval za projevenou důvěru a hlasy, které nám opětovně přinesly první příčku v soutěži.“

V kategorii podniků obsadila Citi první příčku v regionech: Afrika, Latinská Amerika, Severní Amerika, západní Evropa, střední a východní Evropa

Nejlepší domácí bankou pro řízení likvidity a platební styk byla Citi rovněž zvolena v těchto 13 zemích: Alžírsko, Argentina, Pobřeží slonoviny, Česká republika, Gabon, Maďarsko, Kazachstán, Keňa, Mexiko, Nigérie, Rusko, Slovensko a Španělsko.

Mezi finančními institucemi získala Citi regionální prvenství v kategoriích:

Nejlepší dolarová banka v Africe, Evropě, Latinské Americe a Severní Americe

Nejlepší eurová banka v Africe

Nejlepší librová banka v Africe

Citi si nadále klade za cíl poskytovat svým klientům maximálně inovativní nástroje a řešení, robustní technologie a přístup ke své jedinečné globální síti. Citi zvítězila nejen v celosvětových, regionálních a domácích anketách, ale umístila se na vysokých příčkách i v letošním průzkumu spokojenosti se službami v oblasti Cenové konkurenceschop­nosti, Znalostí a zkušeností v oboru, Kvality zabezpečení Elektronického bankovnictví, Kvality zaměstnanců, Připravenosti a rozsahu záložních plánů, Službách klientům celkově, Technické podpoře a pomoci, Přístupu ke všem dostupným zúčtovacím systémům a Inovativních platebních metod.

Global Transaction Services, divize skupiny Citi firemních zákazníků, nabízí integrovaná řešení v oblasti řízení likvidity, platebního styku, zahraničního obchodu, cenných papírů a fondů nadnárodním korporacím, finančním institucím a organizacím veřejného sektoru na celém světě. Díky své síti zahrnující více než 100 zemí obhospodařuje divize Citigroup Global Transaction Services více než 65 000 klientů. Ve druhém čtvrtletí roku 2011 dosahovala výše závazků divize v průměru 365 miliard USD a hodnota spravovaných aktiv 13,5 bilionů USD.