Čistý zisk J&T Banky vzrostl za rok 2010 meziročně o 13 % na 264 milionů korun

[Tisková zpráva] J&T Banka, jedna z nejvýznamnějších privátních bank na českém trhu, zažila další úspěšný rok. Její čistý zisk vzrostl v roce 2010 meziročně na 264 milionů korun, což představuje 13% nárůst. Provozní zisk dosáhl 596 milionů korun.

„Zisk banky se již několik let po sobě zvyšuje, a to i navzdory turbulencím na světových trzích. Banka tak jednoznačně prokazuje, že je bezpečnou a stabilní entitou s rostoucí výkonností,“ říká Štěpán Ašer, generální ředitel J&T Banky.

Bilanční suma banky dosáhla 47 mld. Kč, což je v meziročním srovnání o 19 % více, a to zejména díky zvýšení klientských vkladů. Zájem o vkladové produkty určené novým klientským segmentům v Čechách a na Slovensku a investice do image banky a kvality poskytovaných služeb byly hlavními tahouny rozvoje. V současné době poskytuje J&T Banka služby více než 13 000 klientů, v loňském roce se tak počet klientů ztrojnásobil.

„S obsluhou širší skupiny klientů jsme o čtvrtinu navýšili i počet zaměstnanců banky. Jsme přesvědčeni, že naše rozhodnutí  více investovat do personálního posílení a marketingu byla správná. Projevilo se to také nárůstem objemu vkladů, který je v meziročním porovnání o 18 % vyšší a přesáhl 39 miliard korun,“ vysvětluje Igor Kováč, finanční ředitel J&T Banky. Kromě objemu vkladů se zvýšil i objem klientských aktiv pod správou banky, který překročil 5 miliard korun.

V oblasti úvěrů klienti J&T Banky zesílili aktivity při akvizicích nových společností, případně znovu nastartovali pozastavené projekty. Tyto skutečnosti se odrazily v objemu nově poskytnutých úvěrů, jenž se v porovnání s rokem 2009 zdvojnásobil a dosáhl 9 miliard korun. Celkový objem úvěrů meziročně vzrostl o 17 % na 29,5 miliardy ko­run.

Navzdory tomuto vývoji si banka udržuje kapitálovou přiměřenost vysoko nad limitem stanoveným Českou národní bankou. Výše kapitálové přiměřenosti překročila 11,6 %. Stejně jako v loňském roce banka neplánuje vyplácení dividend a zisk za rok 2010 bude jednou ze složek jejího kapitálového posílení.

„Díváme se do budoucna a hledáme nové příležitosti pro naše klienty. Věříme, že se nám i v roce 2011 podaří uzavřít nové obchody, které přinesou další růst poskytovaných úvěrů a zároveň posílíme i na straně vkladů u fyzických osob,“ uzavírá Štěpán Ašer.