Čisté prodeje Fondu nemovitostních akcií překonaly 70 mil.Kč za 40 dnů

Praha (6. června 2006) ČP INVEST, investiční společnost a.s. uvedla na počátku srpna na trh Fond nemovitostních akcií. Čistý prodej za 40 dnů přesáhl hranici 70 mil.Kč

Prodej Fondu nemovitostních akcií byl zahájen 1. srpna a za prvních 40 dnů od uvedení na trh dosáhly čisté prodeje hodnoty 73,1 mil.Kč.

„Je zřejmé, že jsme na trh přišli s produktem, který splňuje poptávku klientů po tomto typu investice. Fond investuje do akcií bonitních developerských a nemovitostních společností, které jsou obchodovány na veřejných trzích a zaměřují se převážně na region střední a východní Evropy, kde je předpoklad atraktivnějšího výnosu.“ říká ředitel Robert Hlava.

Rámcovou smlouvu na investování mohou zájemci uzavřít na obchodních místech ČP INVEST – vybraných obchodních místech České pojišťovny, klientských centrech eBanky a obchodních místech RMS-Finance.

ČP INVEST investiční společnost je členem finanční skupiny České pojišťovny a řádným členem Asociace fondů a asset managementu ČR (AFAM ČR). Aktuálně spravuje 9 podílových fondů s celkovým majetkem více než 4,3 mld. Kč (k 1.9.2006). Fond korporátních dluhopisů a akciový Fond ropného a energetického průmyslu získaly v aktuálním hodnocení Fond Scoringu* nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení

*Fond Scoring CRA slouží pro orientaci investorů a vychází zejména z dosažených výsledků. Důraz se při přidělení známky klade na výkonnost, kolísavost hodnoty, příliv a odliv majetku či velikost fondů. Fond Scoring zavedly CRA a finanční server www.penize.cz v roce 2000.