Cisco koupilo Securent za 100 milionů dolarů

Společnost Cisco Systems, poskytovatel zařízení pro přenos dat, hlasu a obrazu, dokončila převzetí americké firmy Securent. Akvizice umožní zákazníkům společnosti Cisco chránit svá data, komunikační kanály a aplikace pomocí nástrojů pro správu přístupových práv (tzv. policy management). Hodnota celé akvizice je 100 milionů dolarů, tedy přibližně 1,8 miliardy korun.

„Tím, jak společnosti stále více využívají technologie typu sjednocené komunikace a Web 2.0, roste i jejich potřeba po nástrojích, které jim umožní kontrolovat přístup k rozšířeným zdrojům organizace“, řekl Don Proctor, senior vice president, Cisco's Colla­boration Software Group. „Software společnosti Securent podnikům umožňuje z jednoho místa definovat a řídit oprávnění napříč různými aplikacemi a daty. Díky propojení se síťovými technologiemi Cisco budou navíc podniky moci rozhodovat o oprávněních i napříč různými platformami a způsoby komunikace,“ dodal Proctor.

Securent je americká firma s 57 zaměstnanci a se sídlem v kalifornském Mountain View. Vývojové zařízení však má například i v Indii. Cisco za Securent zaplatilo 100 milionů dolarů a nyní plánuje integrovat tým a technologie společnosti do své Collaboration Software Group, kterou vede právě Don Proctor. V pořadí jde již o 125. akvizici společnosti Cisco.