Chorvatská pobočka skupiny UniCredit Leasing získala ocenění “Obchod roku”

Společnost UniCredit Leasing získala ocenění „Obchod roku“ za leasingovou transakci s městem Záhřeb na nízkopodlažní městské tramvajové vozy v objemu 158 miliónů Euro. Tato cena byla udělena známým britským leasingovým časopisem „LeasingLife“. Ocenění převzala generální ředitelka skupiny UniCredit Leasing, paní Regina Prehofer, na gala večeři v hotel Le Plaza v Bruselu v úterý 11. prosince. „Toto ocenění představuje uznání největšího jednotlivého leasingového obchodu, který byl zatím realizován v regionu Střední a Východní Evropy. Jsem potěšena, že vítězem je právě společnost UniCredit Leasing,“ uvedla paní Regina Prehofer.

V létě 2007 podepsala chorvatská pobočka skupiny UniCredit Leasing leasingovou smlouvu s městem Záhřeb na 79 moderních, plně klimatizovaných, nízkopodlažních tramvajových vozidel dodávaných chorvatským výrobcem Končát. Délka smlouvy je 120 měsíců. „Tato transakce je symbolem toho, že město Záhřeb sleduje trend financovat stále větší objem projektů v sektoru infrastruktury prostřednictvím leasingu“, říká pan Alexandr Schmidecker, zodpovědný za trhy regionu CEE (střední a východní Evropy) v rámci skupiny UniCredit Leasing.

UniCredit Leasing v České republice

V České republice má skupina UniCredit Leasing rovněž své zastoupení, a to prostřednictvím UniCredit Leasing CZ, a.s. (dříve CAC LEASING, a.s.). I zde je součástí nabídky společnosti financování komunální sféry prostřednictvím leasingu nebo splátkového prodeje.