Chat o mase a masných výrobcích

Maso a masné výrobky patří neodmyslitelně na náš vánoční stůl. Jejich kvalita samozřejmě zajímá většinu spotřebitelů. Proto Sdružení obrany spotřebitelů České republiky připravilo svůj nový chat právě na toto téma.

Kvalita a bezpečnost potravin je jedno z nejžádanějších spotřebitelských témat, jak se objevuje v anketách, které Sdružení obrany spotřebitelů České republiky (SOS) organizuje. Proto se SOS rozhodlo uspořádat v předvánočním období další ze svých pravidelných chatů na toto téma. Jeho hostem bude tentokrát MVDr. Josef Brychta, vedoucí oddělení hygieny potravin Státního veterinárního ústavu v Jihlavě. Chat se koná ve středu 8. prosince od 14 do 15 hodin na www.spotrebitele.info.

Jen někteří spotřebitelé si při nákupu masných výrobků uvědomují, že za nízkou cenu těžko mohou získat kvalitní masný výrobek. Bohužel většina českých spotřebitelů si vybírá zboží podle ceny, a až následně se cítí být podvedeni, řekl František Lobovský, předseda Republikového výboru SOS, a dodal: I když se díky více než roční platnosti nové vyhlášky o masných výrobcích leccos změnilo, přesto na nepříliš vysokou kvalitu masných výrobků četní spotřebitelé poukazují.

I když během minulých měsíců nebyl na českém trhu zaznamenán žádný výrobek, který by byl závadný, tedy nebezpečný pro lidské zdraví, SOS požaduje, aby výrobci uváděli na trh výrobky v souladu s platnou vyhláškou. V čem tkví největší problémy, jak je řešit, a odpovědi na další otázky, které vás zajímají – to vše se můžete dozvědět právě prostřednictvím chatu SOS.

Sdružení obrany spotřebitelů ČR pravidelně pro své chaty vyhledává témata, jež veřejnost podle signálů SOS zajímají, a zve si jako hosty specialisty, kteří mohou dát zasvěcenou odpověď na otázky účastníků internetové besedy na serveru Svět spotřebitelů (www.spotrebitele.info). SOS uvítá každý námět, který spotřebitelé považují za zajímavý.