Charles Peake se stal novým členem vedení společnosti Capgemini

Charles Peake se stal novým členem vedení společnosti Capgemini Czech Republic. Bude odpovědný za obchodní rozvoj společnosti. Charles Peake je expertem na oblast telekomunikací - v roce 2003 získala firma Czech On Line pod jeho vedením ocenění EVATM Rankingu „Nejziskovější operátor pevných linek v České republice v roce 2003“.

Charles Peake bude působit v Capgemini Czech Republic jako člen vedení společnosti, odpovědný za rozvoj obchodu. Capgemini je v České republice známa především projekty ve finančním sektoru. Od Charlese si slibujeme výrazné posílení aktivit v sektoru telekomunikací, které rovněž patří k pilířům expertních znalostí Capgemini, uvedl v souvislosti s Peakovým jmenováním Patrik Horný, generální ředitel společnosti Capgemini pro Českou republiku.

Jmenování do vedení společnosti Capgemini je pro mne velikou poctou a zároveň výzvou. Capgemini zaměstnává v České republice celou řadu špičkových expertů a já se těším na spolupráci s nimi. Věřím, že společně vytvoříme silný a zkušený tým, který bude poskytovat klientům Capgemini ty nejlepší služby, uvedl Charles Peake.

Charles Peake (43) pochází z česko-australské rodiny a narodil se v Sydney. Svá vysokoškolská studia, která absolvoval v USA, zakončil v roce 1989 ziskem titulu MBA na prestižní The Garvin School of International Management. Své vzdělání záhy rozšířil ještě o titul CPA (Certified Public Accountancy) během svého působení u společnosti Ernst & Young v Atlantě.

V České republice začal Charles Peake pracovat v roce 1995, nejprve pro Citibank na pozici Asst. Vice President v oddělení Corporate Finance, a poté pro Commerzbank na pozici Vice President v oddělení Strukturovaných financí, specializujícího se na telekomunikace. V roce 2000 se účastnil převzetí společnosti Czech On Line rakouskou společností Telekom Austria a zaujal post předsedy přestavenstva a CEO. Během krátké doby se společnosti Czech On Line pod vedením Charlese Peaka podařilo téměř ztrojnásobit roční obrat společnosti a rozšířit její personál o více než 200 zaměstnanců.

Charles Peake je ženatý a má dva syny. K jeho koníčkům patří golf, rugby a hokej.