Cetelem oslavil 10 let od poskytnutí prvního úvěru

Společnost Cetelem oslavila v pátek 15.6.2007 desáté výročí poskytnutí prvního úvěru v České republice. Oslavy se zúčastnila řada zahraničních hostů včetně generálního ředitele mateřské společnosti Cetelem SA z Francie pana Bruno Salmona a ředitelky zóny Střední Evropa paní Aleny Ludrovské.

Svůj první úvěr poskytla společnost Cetelem v červnu 1997 v obchodě IKEA v Praze na Zličíně. Jednalo se o klasický úvěr „1/10“ na nákup knihovny, prádelníku a stolu. „Velmi si ceníme toho, že nám náš první klient zůstal dodnes věrný a postupně vyzkoušel několik našich produktů,“ uvedl Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem v ČR. „Svědčí to o tom, že naše produkty a služby klientům vyhovují a rádi se k nim vrací.“ Úvěr „1/10“ uvedl Cetelem na český trh jako první. Tento úspěšný produkt postupně převzala většina finančních společností a používá ho dodnes.

Během deseti let od poskytnutí prvního úvěru se společnost Cetelem stala jednou z největších společností na trhu nebankovních poskytovatelů spotřebitelských úvěrů. Zatímco za první rok svého působení poskytl Cetelem úvěry celkem za 54 miliony korun, dnes tato částka odpovídá úvěrům poskytnutým za jediný den.

Výročí společnosti oslavila spolu s jejími zaměstnanci i řada významných hostů, především z mateřské společnosti z Francie, v čele s generálním ředitelem společnosti Cetelem SA panem Bruno Salmonem. Oslava 10. výročí prvního úvěru probíhala v sídle společnosti Cetelem v Praze 5 na Andělu. Hosty přivítal generální ředitel Cetelemu v České republice pan Václav Horák, který krátce shrnul historii uplynulých 10 let. Na jeho slova navázal Bruno Salmon, který ocenil rychlý růst společnosti a vyzdvihl její přínos k výsledkům celé skupiny Cetelem. Pozvaní hosté shlédli film o desetileté historii Cetelemu v České republice a měli možnost prohlédnout si novou budovu, ve které společnost od loňského roku sídlí. Následoval večerní program na parníku Európé, který umožnil všem účastníkům obdivovat pražské památky netradičně z paluby lodi.