ÚVĚROVÉ KARTY SPOLEČNOSTI CETELEM PONESOU ZNAČKU MASTERCARD ELECTRONIC

Společnost CETELEM ČR, a. s., jeden z největších vydavatelů úvěrových karet v České republice, uzavřela dlouhodobé strategické partnerství se společností MasterCard Europe. Její úvěrové karty Aura nově ponesou značku MasterCard Electronic.

Praha, 25. června 2003 – Dohoda o strategickém partnerství byla podepsána minulý týden v Praze na mezinárodní konferenci MasterCard Europe Forum. Součástí dohody je mimo jiné i rozhodnutí, že kreditní karty vydané společností CETELEM ČR, a. s. v České republice od léta letošního roku ponesou značku MasterCard Electronic.

„Společnost Cetelem se kontinuálně snaží nabízet svým klientům takové produkty, které maximálně vycházejí vstříc jejich potřebám. Jsme proto velmi rádi, že připojením loga MasterCard Electronic na velmi úspěšnou kartu Aura dojde k dalšímu rozšíření možností, jak mohou naši zákazníci svou úvěrovou kartu použít,“ uvedla Alena Ludrovská, předsedkyně představenstva a generální ředitelka společnosti CETELEM ČR, a. s.

Po Itálii, Španělsku, Portugalsku, Německu, Maďarsku a Maroku se podpisem dohody stává Česká republika sedmou zemí, v níž se společnost Cetelem podílí na vydávání produktů společnosti MasterCard Europe.

„Zahájení hlubší spolupráce je pro nás velmi významné již proto, že společnost Cetelem má v České republice více než půl milionu zákazníků. Vydávání karet Aura pod značkou MasterCard Electronic jim přinese mnoho výhod – například vysokou míru bezpečí díky stoprocentní autorizaci či další rozšíření akceptační sítě,“ uvedl Ján Čarný, generální ředitel společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovenskou republiku.

Karty s logem MasterCard Electronic jsou neembosované kreditní karty určené výhradně pro elektronicky (tzv. on-line) autorizované platby v domácím prostředí. Držitelé je mohou používat k platbám u všech obchodníků vybavených elektronickými terminály a k výběrům hotovosti v bankomatech. Hlavní výhodou karet vydávaných pod značkou MasterCard Electronic je skutečnost, že díky 100% autorizaci všech transakcí vydavatelem karty se minimalizuje riziko na straně bank a finančních institucí, což umožní získání kvalitního kreditního produktu i klientům, kteří by na standardní kreditní kartu dosud z různých důvodů nedosáhli.