Cestujte a volejte za ceny jako doma!

V lednu 2006 představí T-Mobile zásadní novinku v oblasti roamingu pro tarifní zákazníky – tarifní zvýhodnění k Happy roamingu nazvané Cestovatel.

Jde o nejvýhodnější nabídku roamingového volání na českém trhu – v sítích T-Mobile na celém světě budou čeští zákazníci tohoto operátora volat domů za cenu pouhých 4 Kč za minutu a sestavovací poplatek. Příchozí hovory o libovolné délce budou pouze v ceně sestavovacího poplatku. Ceny volání mimo sítě T-Mobile a ceny za ostatní služby se řídí cenami Happy roamingu. Zvýhodnění Cestovatel bude T-Mobile nabízet v devíti zemích, které se na celkovém počtu hovorů českých zákazníků v roamingu podílejí téměř 70 procenty.

S Cestovatelem se zákazníci mohou zbavit obav z vysokých cen za volání v zahraničí – volají totiž za transparentní ceny srovnatelné s voláním v rámci České republiky, komentuje tento krok Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile a dodává: Jde o logický krok v naší nabídce, který odráží jak výhody našeho členství v mezinárodní skupině, tak naši snahu přinášet jednoduché a inspirativní služby.

Za kolik a kde

Nové tarifní zvýhodnění Cestovatel si mohou zákazníci aktivovat k Happy roamingu. Po zaplacení aktivačního poplatku ve výši 29 Kč pak mohou při používání mobilního telefonu v zahraničí výrazně snížit své účty za roaming ve všech zemích, kde existuje síť T-Mobile. Zemí je celkem devět – Německo, Rakousko, Slovensko, Velká Británie, Maďarsko, Nizozemí, Polsko, Chorvatsko a Spojené státy americké. V těchto státech zákazníci používají mobil na cestách nejčastěji – téměř 70 % hovorů v roamingu bylo v roce 2004 uskutečněno právě zde.

Za volání z cílové země do České republiky či v rámci dané země zákazník zaplatí sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč vč. DPH), a pak už pouhé 4 koruny (4,76 Kč vč. DPH) za každou minutu hovoru.

Desetiminutový hovor do České republiky tak bude stát pouhých 69 Kč (82,11 vč. DPH). To například při volání s Cestovatelem ze sítě T-Mobile Německo představuje úsporu minimálně 57 %, protože minutová cena za tento typ hovoru činí u českých operátorů minimálně 16,08 (19,14) Kč, a to pouze mimo špičku.

Ještě větší úsporu – 77 % – zaznamenají zákazníci volající ze sítě T-Mobile USA. Běžně totiž minuta hovoru ze Spojených států stojí 30 a více korun, takže by obdobný hovor stál nejméně 300 Kč.

Při příchozích hovorech v sítích T-Mobile zákazník s Cestovatelem zaplatí pouze sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč vč. DPH), ať už je délka hovoru jakákoli.

Ostatní sazby (SMS, MMS, volání z jiných než T-Mobile sítí) budou účtovány dle zónového tarifu Happy roaming.

Aktivace

Cestovatel může být aktivován pouze k aktivnímu roamingovému tarifu Happy roaming (včetně jeho varianty Happy Holiday roaming). Nabídka platí pro všechny paušální zákazníky.

Zákazník si bude moci Cestovatele aktivovat prostřednictvím infolinky Zákaznického centra (4603, 603603603), v sekci Můj T-Mobile na internetu i WAPu a textovou zprávou. Aktivace ve Značkové prodejně bude možná pouze při aktivaci a migraci SIM karty.

Ve většině případů se telefon v cílové zemi přihlásí do sítě T-Mobile automaticky, přesto zákazníkům doporučujeme, aby si nastavení zkontrolovali a případně síť navolili ručně.

Další informace na www.t-mobile.cz