Cestovní pojištění UNIQA nyní i prostřednictvím SMS

Pojištění před cestou do zahraničí mohou klienti UNIQA pojišťovny nyní uzavřít i přes mobilní telefon. Podobnou službu nabízí na trhu jen několik málo pojišťoven. Inovaci zavedla UNIQA v zájmu urychlení, zjednodušení a většího komfortu pro klienty. Na základě textové zprávy obdrží turista kompletní cestovní pojištění pro celý evropský kontinent a některé další hojně navštěvované destinace - Turecko, Tunisko, Egypt, Maroko a Izrael.

Výhodou je, že tato forma cestovního pojištění není vázána na otvírací dobu prodejních poboček a není ani závislá na přístupu k internetu. Lze ho uzavřít kdykoli před překročením státní hranice ČR. Cestovní pojištění UNIQA prostřednictvím SMS platí ode dne uvedeného v textové zprávě, a v případě sjednání na poslední chvíli před odjezdem od okamžiku provedení platby pojistného. Mohou ho uzavřít osoby ve věku 0–65 let pro turistické cesty. Klient obdrží zpět potvrzující textové zprávy, jejichž obsahem je cena služby (platí se z telefonního účtu držitele mobilního telefonu) a číslo pojistné smlouvy s kontaktním telefonem na asistenční službu. V případě, že zaslaná SMS žádost o cestovní pojištění nesplňuje potřebné náležitosti, dostane klient upozornění se specifikací chyby.

Pojištění prostřednictvím jedné SMS lze uzavřít až na 1 – 9 dnů za cenu 50 – 300 korun na osobu. V případě delší cesty lze zaslat více SMS s návaznými daty. Klientovi poskytne UNIQA následující krytí:

• pojištění léčebných výloh do výše 2 milionů korun
  • pojištění asistenčních služeb do výše 2 milionů korun
  • úrazové pojištění pro případ smrti do výše 150.000.- korun a pro případ trvalých následků do výše 300.000.- korun
  • pojištění odpovědnosti do výše 1 milionu korun
  • pojištění zavazadel do výše 15.000.- korun
  • zimní sporty připojištěny automaticky

Pro případnou pojistnou událost je klientům k dispozici vyškolená asistenční služba, která pomůže řešit každou nouzovou situaci v českém jazyce 24 hodin denně, popřípadě zorganizovat nebo projednat potřebné kroky a opatření přímo se záchranáři, lékaři a dalšími zúčastněnými subjekty v zahraničí. Pro hlášení pojistných událostí a jejich úhradu ze strany UNIQA platí stejná pravidla jako u běžného „papírového“ nebo on-line cestovního pojištění. Více podrobností o způsobu sjednání smlouvy na www.uniqa.cz.