Čeští cestující si díky Českým drahám a ÖBB mohou poprvé vyzkoušet rychlovlak railjet

Rakouský rychlovlak railjet vyráběný společností Siemens pojede příští pondělí 15. června napříč Moravou do Ostravy, kde se bude konat tradiční veletrh drážní techniky a služeb pro železniční a městskou kolejovou dopravu Czech Raildays 2009. České dráhy se proto dohodly se svým rakouským partnerem ÖBB a pokud zítra získají souhlas Drážního úřadu budou na tuto jízdu prodávat speciální místenky, aby si soupravu mohli vyzkoušet také čeští cestující.

Railjet by měl jet v pondělí 15. června po trase Břeclav – Hodonín – Otrokovice – Přerov – Hranice na Moravě – Ostrava Svinov a jednosměrná místenka bude stát 300 korun. Jízdné se ve vlaku nevybírá. Zpět z Ostravy do Břeclavi vyrazí 18. června a cena místenky bude stejná jako při cestě tam. Podrobný jízdní řád a další informace zveřejní České dráhy v následujících dnech.

Místenky bude možné zakoupit v pokladnách Českých drah od středy 10. června od 12:00 hodin a jejich počet odpovídá plné kapacitě 2. vozové třídy v soupravě. Přeprava vlakem railjet bude možná pouze s touto speciální místenkou.

Jízda railjetu je společný projekt ČD a ÖBB a je součástí jak Czech Raildays, tak oslav 170. výročí příjezdu prvního vlaku na území ČR.