České dráhy neomezily provoz v souvislosti s povodňovou aktivitou

České dráhy realizovaly některá opatření, která napomáhají přepravě cestujících - například jako náhrada za příměstské auobusy.

V Ústí nad Labem jsou České dráhy v úseku Ústí n. L. jih – Ústí n. L. hl. n. přirpraveny na zavedení osobního vlaku jako připadné náhrady za MHD – 1 motorový vůz v intervalu 1 hodiny (od vyhlášení na žádost magistrátu města Ústí n. L.).

Dále je připravována náhrada za záchrannou službu v trati Ústí n.L. západ – Ústí n.L. Střekov (lokomotiva + 1 vůz).

V Praze plati posileni tzv. Mestske linky Praha Liben – Roztoky u Prahy.

České dráhy, a.s., v návaznosti na zatopení silniční komunikace „Roztocká“ operativně posílily kapacitu vlaku tzv. městské linky jezdící po trase Praha Libeň – Praha Holešovice – Roztoky u Prahy. Všechny spoje s označenim 89XX jsou nyni zajišťovány dvěma spojenými motorovými vozy řady 810 – a to zatím s platností do 31. 3. 2006.

Cestující jedoucí předevšim do a z oblasti u zastávek Praha Bubeneč, Praha Sedlec a Roztoky u Prahy mohou využít teto městské železniční linky namísto městských autobusů vedených odklonovou trasou. Ve vlacich platí jízdní doklady PID. Linka je označena ML a jezdí ve spičce až v půlhodinových intervalech – celkem se jedná o více než 20 párů spojů denneě. Ve stanici Nádraží Holešovice je návazný přestup na další spoje MHD či Českých drah.