České dráhy na veletrhu Holiday World

Již tradičně se České dráhy účastní středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze, tentokrát poprvé jako akciová společnost.

Na stánku LK 541 představí své služby Cestovní kancelář Českých drah, odštěpný závod Datových a informačních služeb DATIS i odbor osobní dopravy a přepravy Českých drah, a. s.

Největším hitem v nabídce Cestovní kanceláře Českých drah bude zřejmě nové sezónní vlakové spojení Prahy s Jadranem prostřednictvím tzv. Jadran expresu. Jde o zvláštní vlakový spoj, který v létě spojí Prahu se Splitem. Zákazníkům nabídne vedle míst v lůžkových a lehátkových vozech také přepravu automobilů, motocyklů nebo jízdních kol. Cestovní kancelář bude prezentovat také další služby a zájezdy, které pro letošní sezónu připravila.

Odštěpný závod DATIS představí své služby z oblasti elektronických médií. Mezi nejpopulárnější služby patří nabídka vyhledávání jízdních řádů prostřednictví internetu, ale také mobilních telefonů a to jak formou SMS, tak prostřednictvím systému W@P.

České dráhy, a. s., budou tradičně informovat o široké nabídce vnitrostátních i mezinárodních slev včetně nových produktů, které výrazně zlevňují spojení mezi ČR a příhraničními oblastmi Německa a Rakouska. Mezi cenové hity patří zpáteční každodenní přímé vlakové spojení Prahy s Curychem. Zpáteční jízdenku včetně lehátka pro tuto trasu lze totiž zakoupit již za ceny kolem 4 000 Kč. Na veletrhu budou České dráhy informovat o dalších službách jako je autovlak do Tater, populární přeprava jízdních kol a řada jiných služeb. Návštěvníci stánku Českých drah si budou moci prohlédnout také velký model vysokorychlostního vlaku s naklápěcí skříní Pendolino, který přijede k testovacím jízdám na začátku letošního léta. Zákazníci Českých drah se sním svezou již v příštím roce.

Všechny zájemce o služby a novinky z oblasti železniční dopravy rádi přivítáme od 13. do 16. února na stánku LK 541 na veletrhu Holiday World.

Petr Šťáhlavský
Ved. tisk. odd. GŘ ČD