České dráhy dnes zahajují prodej jízdenek eLiška: nejvýhodnější spojení krajských měst za 140 Kč

Od 5. prosince 2006 zahajují České dráhy prodej jízdenky eLiška s prvním možným dnem platnosti 10. prosince. Nová mezikrajová jízdenka umožňuje cestování mezi dvěma libovolnými krajskými městy v rámci České republiky (včetně Prahy) za jednotnou cenu 140 Kč. Například cesta z Ostravy až do Karlových Varů nebo například do Prahy může nyní přijít na pouhých 140 Kč. Nová nabídka je určena pro držitele čipových In-karet/Rail plus (s aplikacemi In-zákazník, In-junior nebo In-senior).

Jízdenku eLiška je možno objednat a zaplatit pouze přes internetový obchod Českých drah eShop ČD (http://eshop.cd.cz), přičemž počet jízdenek v jednotlivých relacích a na jednotlivé vlaky je omezen. Následně si cestující vyzvedne vlastní jízdenku u označené pokladny některé z vybraných stanic krajských měst. Cestující, který si přijde vyzvednout jízdenku eLiška k označené výdejně jízdenek má právo na přednostní vydání jízdenky před žadateli o výdej In-karty/Rail plus. Jízdenka platí ve 2. vozové třídě a navíc, bez nutnosti placení příplatku, i ve vlacích kategorie EC a IC.

ZJEDNODUŠENÝ POPIS POSTUPU PRO CESTOVÁNÍ S JÍZDENKOU eLiška

• Naplánování cesty mezi dvěma libovolnými krajskými městy v ČR
  • Objednání jízdenky přes internetový eShop ČD (http://eshop.cd.cz) dle požadavku cestujícího – na internetovém eshopu je speciální sekce označená ELIŠKA
  • Zaplacení jízdenky platební kartou přes eShop
  • Vyzvednutí jízdenky v pokladně nástupní stanice oproti příslušným dokladům
  • Uskutečnění cesty za cenu od 140 Kč

Jízdenku eLiška je možno využít i ve vlacích SuperCity po zakoupení zvýhodněné místenky za 86 Kč. Například jízda vlakem SC Pendolino z Ostravy do Prahy na jízdenku eLiška tedy vyjde na 226 Kč.

Seznam stanic, mezi kterými lze cestovat s eLiškou za 140 Kč (v závorce jsou uvedeny stanice, kde lze jízdenku eLiška také vyzvednout a nastoupit jízdu):

Brno hlavní nádraží (Brno–Královo Pole), České Budějovice, Hradec Králové hlavní nádraží, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc hlavní nádraží, Ostrava hlavní nádraží (Ostrava–Svinov, Ostrava-Vítkovice), Pardubice hlavní nádraží, Plzeň hlavní nádraží, Ústí nad Labem hlavní nádraží (Ústí nad Labem západ), Zlín střed (Otrokovice), Praha hlavní nádraží (Praha Masarykovo nádraží, Praha–Holešovice, Praha-Smíchov).