České akcie lákají stále více drobné investory

Praha 10. ledna 2007: Společnost ATLANTIK FT byla v roce 2006 krůček od celkového třetího místa v žebříčku objemu obchodů mezi obchodníky s cennými papíry. ATLANTIK FT v tomto období realizoval celkový objem obchodů za téměř 174 miliard korun, což je meziroční nárůst o téměř 30 %.

Společnost ATLANTIK FT zobchodovala v roce 2006 na BCPP akcie v objemu 173,6 mld. Kč. I přes výrazný pokles celkového objemu obchodů na BCPP, dosáhl objem obchodů společnosti ATLANTIK FT meziročního nárůstu téměř o 30 %. „Nárůst objemu obchodů společnosti ATLANTIK FT je způsoben především velkým zájmem drobných investorů o investování do akcií. Napovídá tomu neustále se zvyšující počet klientů naší společnosti. Ti vyhledávají především obchodníky se silným kapitálovým vybavením a stabilitou, která je důležitá pro ochranu jejich investic,“ informovala Dagmar Adamcová tisková mluvčí společnosti ATLANTIK FT. Tento způsob investování je populární i ve vyspělých ekonomikách sousedních států a v České republice je stále více rozšířenější. Nejvíce obchodů bylo realizováno v druhém a třetím čtvrtletí roku 2006. V tomto období se společnost ATLANTIK FT, objevovala na třetím místě v žebříčku objemu obchodů mezi obchodníky s cennými papíry. K dosažení třetího místa za rok 2006 jí chybělo pouze 4,4 mld. Kč. „Tržní podíl společnosti ATLANTIK FT vzrostl o 2,7 procentního bodu na 10,5 %,“ dodala Dagmar Adamcová tisková mluvčí společnosti ATLANTIK FT.

Společnost ATLANTIK FT již od roku 1993 úspěšným obchodníkem s cennými papíry na českém trhu a je tvůrcem trhu všech českých akcií v systému SPAD. Má přístup na největší akciové trhy v USA a Evropě, např. na velmi úspěšné burzy v Budapešti a Varšavě a na dalších 91 akciových trhů. Obchodování je možné přes makléře nebo pomocí internetové aplikace ATLANTIK eBroker na adrese http://ebroker.atlantik.cz/. Díky členství v síti Auerbach Grayson & Company může společnost využívat analýzy více než 6 000 společností, které napomáhají při obchodování, správě aktiv a vyhledání investičních příležitostí.