České aerolinie uzavřely smlouvu s cestovní kanceláří Exim Tours

České aerolinie (ČSA) uzavřely smlouvu s největší českou cestovní kanceláří Exim Tours na další tříleté období. Klienty Exim Tours budou tak i nadále přepravovat letadla ČSA do oblíbených destinací jako je například kubánské Varadero, La Isla Margarita ve Venezuele, La Romana v Dominikánské republice nebo Egypt, Tunisko, Řecko a další destinace v oblasti Středozemního moře.

ČSA jsou hlavním dopravcem cestovní kanceláře Exim Tours již tři roky. Cestovní kancelář Exim Tours využívá široké spektrum letadel ČSA a to od střednětraťových letadel Boeing 737 a Airbus A321 až po dálková Airbus A310.

„Spolupráce s cestovní kanceláří Exim Tours si velice vážíme. Našim hlavním cílem je, aby se klienti této cestovní kanceláře cítili na palubách našich letadel co nejlépe, aby byli maximálně spokojeni,“ uvedl k podpisu smlouvy s Exim Tours viceprezident ČSA pro prodej Petr Řehák. V rámci letošního udělování cen Sirius pro nejlepší obchodní partnery ČSA získala cestovní kancelář Exim Tours prestižní ocenění Nejvýznamnější partner ČSA v oblasti charterové přepravy.

„K růstu cestovní kanceláře Exim Tours významně přispěla také volba našich obchodních partnerů včetně Českých aerolinií jako hlavního leteckého dopravce. Fakt, že jsme se stali největším organizátorem leteckých zájezdů, svědčí o tom, že jsme si své obchodní partnery vybrali dobře,“ řekl generální ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Ferid Nasr.

V současnosti spolupracují České aerolinie s více než třiceti cestovními kancelářemi v České republice, Španělsku, Itálii, Řecku, Francii, Turecku a v dalších zemích. Kromě cestovních kanceláří patří ke klientům ČSA taktéž české i zahraniční sportovní kluby a renomované firmy. Z České republiky přepravují charterové lety turisty nejen z Prahy, ale také z Brna, Ostravy nebo z Pardubic. V zahraničí startují charterové spoje ČSA mimo jiné například z Dublinu, Barcelony nebo Říma.

Za prvních pět měsíců přepravily chartery ČSA 222 000 cestujících, což je meziroční nárůst o devět procent. Výnosy ČSA z charterové přepravy za období leden – květen meziročně vzrostly o 31%. Loni za celý rok přepravily charterové lety ČSA 796 000 cestujících. Meziročně se jejich počet zvýšil o více než 13 procent.