České aerolinie slaví 60. výročí hned tří linek - do Benátek, Milána a Helsinek

České aerolinie oslaví 60. výročí pravidelných linek do italských Benátek, Milána a do finských Helsinek. První let do všech tří destinací z Prahy odstartoval 19. června 1948. Tehdy nové linky zajišťovaly legendární letouny DC-3 Dakota. V současnosti společnost na lety do Benátek nasazuje letouny ATR42 pro 46 cestujících a na lety do Helsinek a Milána své nejmodernější stroje Airbus A320 pro 162 cestujících.

Provoz do Benátek i Milána byl posílen

Linky do Benátek a Milána byly od platnosti letního letového řádu výrazně posíleny. České aerolinie nově nabízejí do Benátek 12 spojení týdně namísto dosavadních sedmi a do Milána dokonce 14 letů týdně namísto sedmi. Vzhledem k posílení provozu a vysoké poptávce po letech do a z Itálie očekávají České aerolinie v letošním roce zvýšení počtu přepravených cestujících na letech mezi Prahou a Benátkami stejně jako na lince mezi Prahou a Milánem. V loňském roce přepravily České aerolinie do Benátek více než 27 500 cestujících, což byl i přes omezenou kapacitu linky růst o 2,2 procenta. Letos díky navýšení frekvence letů očekávají České aerolinie růst počtu cestujících až o třetinu. Do Milána by se letos mohl počet cestujících dokonce zdvojnásobit. Loni České aerolinie přepravily na této lince přes 40 000 cestujících.

Lety mezi Prahou a Itálií využívají především italští podnikatelé a manažeři. Odletové časy z italských měst v brzkých ranních hodinách a návrat večer umožňuje spojení využít k jednodenním obchodním jednáním v Praze. Také odletový čas na lince do Helsinek vyhovuje především obchodní klientele.