České aerolinie se dohodly s piloty a mají již uzavřeny téměř všechny kolektivní smlouvy

České aerolinie se dohodly s Českým sdružením dopravních pilotů CZ ALPA na znění kolektivní smlouvy na roky 2008 – 2010. Společnost již tak má uzavřeny kolektivní smlouvy s téměř všemi odborovými organizacemi. V současnosti jsou dohody podepsány s osmi z devíti odborových organizací*, které pokrývají zhruba 90 procent všech zaměstnanců společnosti. Jednání s Odborovou organizací leteckých mechaniků dále pokračují.

„Musím velmi ocenit postoje odborových organizací, které pochopily reálnou ekonomickou situaci společnosti a ke kolektivnímu vyjednávání přistupovaly celý rok velmi poctivě. Výsledkem tak jsou kolektivní smlouvy zaručující na následující tři roky rozumné mzdové nárůsty na úrovni inflace v návaznosti na hospodářské výsledky společnosti zvýšené o jedno nebo dvě procenta, což zohledňuje skutečné možnosti firmy,“ řekl k výsledkům kolektivního vyjednávání prezident Českých aerolinií Radomír Lašák.

S odborovými organizacemi vedení Českých aerolinií vyjednávalo od 1. dubna 2007 o znění kolektivních smluv na následující tři roky tedy na léta 2008 – 2010. Základním principem, na kterém vedení společnosti při vyjednávání trvalo, bylo srovnatelné zvýšení mezd všem profesím. To se u dosud uzavřených kolektivních smluv podařilo. Všech osm odborových centrál přistoupilo na růst mezd řádově o inflaci zvýšenou o jedno nebo dvě procenta a to v závislosti na dosaženém hospodářském výsledku společnosti. Oproti minulosti tak nejsou mezi jednotlivými profesními skupinami výraznější rozdíly v nárůstech platů.

„Odborové organizace si velmi dobře uvědomují současnou ekonomickou situaci ČSA a management si zase uvědomil, že zde existují oprávněné zájmy našich zaměstnanců, které není potřeba zpochybňovat. Fakt, že jsme si „nešli po krku“, ale vždy nalézali potřebné kompromisy, považuji za největší úspěch kolektivního vyjednávání. Zůstal zachován sociální smír a žádná strana ve vyjednávání nepoužila žádné nátlakové akce. Kolektivní smlouvy jsou uzavřeny na dobu tří let, tedy za horizont případné privatizace,“ řekl viceprezident pro lidské zdroje Dušan Ryban.

První čtyři kolektivní smlouvy na období let 2008 až 2010 uzavřely České aerolinie v poslední dekádě září. Konkrétně se jednalo o smlouvy pro profese leteckých dispečerů, Load Control, leteckých techniků a inženýrů a palubních průvodčí. Podpis prvních kolektivních smluv znamenal pro všechny zaměstnance Českých aerolinií, že od 1. ledna 2008 vstoupí v platnost část I kolektivních smluv se všemi jejími benefity, tedy například s příspěvkem na penzijní připojištění, jednorázovou sociální výpomocí, podmínkami poskytování zaměstnaneckých letenek, jazykových kurzů a dalších zaměstnaneckých výhod.

K uzavření dalších tří kolektivních smluv došlo na přelomu října a listopadu, kdy své podpisy pod dokumenty společně s Českými aeroliniemi připojila 2. základní organizace Odborového svazu zaměstnanců letectví, základní organizace Odborového svazu dopravy a další základní organizace Odborového svazu zaměstnanců letectví. V polovině ledna kolektivní smlouvu podepsali také zástupci CZ ALPA.

Dosud není uzavřena dohoda s Odborovou organizací leteckých mechaniků. Jednání budou pokračovat. Díky dohodě se všemi odborovými organizacemi, včetně leteckých mechaniků, ale platí tzv. společná část kolektivních smluv, která upravuje pracovní podmínky a základní benefity pro všechny zaměstnance Českých aerolinií, jako je například pátý týden dovolené apod. Pokud jde o specifické požadavky, které upravují kolektivní smlouvy pro jednotlivé profese zvlášť, platí pro letecké mechaniky běžné podmínky tak, jak je stanovuje Zákoník práce.