České aerolinie prohloubí spolupráci s Korean Air

České aerolinie prohloubí code-sharovou* spolupráci s partnerem v alianci SkyTeam, leteckou společností Korean Air. Jihokorejská národní letecká společnost od platnosti letního letového řádu, tedy od 30. března, nově umístí svůj kód na linky Českých aerolinií z Prahy do Bratislavy, Žiliny, Ostravy a Budapešti.

České aerolinie vítají rozšíření spolupráce s Korean Air, a to zejména na úsecích do Žiliny a Ostravy. Code-sharová dohoda na těchto linkách přinese kvalitní nabídku letů, kterou budou moci využívat manažeři korejské továrny Kia v Žilině nebo Hyundai v Nošovicích,“ řekl viceprezident pro marketing a vývoj produktu Petr Pištělák.

České aerolinie i Korean Air dále jednají o code-sharové spolupráci na linkách Korean Air do Tokia a Ósaky přes letiště v Soulu. Obě společnosti jsou si totiž vědomy značného přepravního potenciálu mezi Japonskem a Českou republikou, který generují především japonští turisté. V současnosti, kdy s výjimkou několika charterových letů neexistuje přímé letecké spojení mezi Prahou a Tokiem, navštíví Českou republiku 130 000 japonských turistů ročně. Code-sharová dohoda Korean Air a Českých aerolinií na linkách mezi ČR a Japonskem je ale ještě podmíněna souhlasem leteckých úřadů všech zainteresovaných stá­tů.

Korean Air má již nyní svůj kód na linkách Českých aerolinií z Prahy do 13 destinací v západní Evropě, jako je Berlín, Frankfurt, Hamburk, Amsterdam, Kodaň, Londýn či Madrid. Naopak České aerolinie mají svůj kód na lince Korean Air mezi Prahou a Soulem.

Pro cestující jsou code-sharové lety výhodné například tím, že umožňují knihování celého směrování, tedy několika návazných letů s přestupy, prostřednictvím jediného kontaktního centra. Za code-sharové lety si také klienti Českých aerolinií mohou započítat míle do svého věrnostního programu OK Plus.