České aerolinie přepraví i letos turisty za Santa Clausem

České aerolinie v posledních letech nabízejí stále častěji charterové lety v zahraničí. V letošním roce se podíl charterových letů pro zahraniční klienty zvýšil na 40 procent. Velmi úspěšné jsou České aerolinie například na irském trhu, kde zajišťují dopravu pro přední irské cestovní kanceláře. Jejich klienty budou České aerolinie v letošní zimní sezóně přepravovat k moři nebo do lyžařských středisek. Podobně jako loni i letos před Vánocemi chystají pro irské turisty, především pro rodiny s dětmi, lety za Santa Clausem za polární kruh.

Letouny Airbus A321 Českých aerolinií budou přistávat během prosince na letišti ve finském Rovaniemi, kam budou přepravovat z Dublinu irské rodiny s dětmi na turistické pobyty spojené s návštěvou Santa Clause. Zákazníky charterového oddělení Českých aerolinií v Irsku jsou přední irské cestovní kanceláře, které patří mezi TOP7 na irském trhu.

Kromě letů za Santa Clausem budou České aerolinie klienty irských cestovních kanceláří přepravovat na Kanárské ostrovy Grand Canaria a Lanzarote, ale také například do lyžařských středisek jako například do Salcburku (rakouské Alpy), Verony (italské Alpy), Ženevy (francouzské Alpy), Toulouse (Pyreneje) či Sofie (Rodopy).

„O tom, že se české aerolinie na irském trhu za tři roky působení velmi úspěšně etablovaly svědčí nárůst počtů plánovaných letů. Letos v zimě budou České aerolinie létat nejen z Dublinu, ale také z Belfastu pro irské cestovní kanceláře minimálně 12krát týdně,“ řekl viceprezident pro prodej Petr Řehák. Meziročně jde o nárůst o 300 procent. Na lety z Irských letišť vyčlení České aerolinie své kapacitně největší letadlo Airbus A321, které umožňuje přepravu 212 cestujících.