České aerolinie přepraví české hokejisty na sérii Euro Hockey Tour

Speciál Českých aerolinií (ČSA) přepraví koncem týdne národní hokejový tým do Helsinek a Moskvy na utkání třetího turnaje ze série Euro Hockey Tour – 1st Channel Cupu. Vrcholoví sportovci včetně hokejistů patří mezi velmi náročné klienty se specifickými požadavky na stravu na palubě letadel, ale také například na přepravu rozměrné bagáže.

S českým hokejovým týmem spolupracují ČSA dlouhodobě a to prostřednictvím cestovní kanceláře Asiana. Letouny ČSA přivezly například zlaté medaile z mistrovství světa v hokeji z Vídně v roce 2005 nebo stříbrné medaile z Rigy letos na jaře. V současnosti ČSA jednají také o možnosti dopravy českých hokejistů na mistrovství světa v Moskvě, které se uskuteční na přelomu dubna a května 2007.

„Vrcholoví sportovci včetně hokejistů patří mezi velmi náročné klienty a ČSA se jim snaží vyhovět ve všech směrech a nabídnout jim špičkové služby,“ poznamenal ředitel charterů ČSA Zdeněk Prejzek. Zvláštní požadavky mají sportovci například na přepravu zavazadel, která mnohdy obsahují velmi cenné sportovní náčiní. Například hokejový tým s sebou přepravuje na utkání až tři tuny nákladu.

Zvláštní požadavky mají sportovci také na palubní služby včetně jídla. Cestou na turnaj personál ČSA servíruje odlehčená jídla, naopak při zpátečním letu se hokejisté většinou těší na typicky českou kuchyni. Na palubě je vždy k dispozici ovoce.

Hokejisté se při cestách na zahraniční turnaje odbavují v komornějším prostředí Terminálu Jih pražského letiště. O zajištění veškerých požadavků souvisejících s cestováním a o jejich pohodlí na cestě se stará doprovod z cestovní kanceláře Asiana i z ČSA, který operativně řeší nečekané situace.

Kromě národního hokejového A-týmu ČSA přepravují na svých pravidelných linkách také juniorské týmy. Například na mistrovství světa hokejistů do 20 let poletí český tým v polovině prosince do Stockholmu na pravidelné lince ČSA. V únoru budou ČSA přepravovat hokejové juniory do 16 let, v dubnu na mistrovství světa hokejistů do 18 let do Helsinek. Začátkem ledna naopak České aerolinie přepraví české hokejové veterány na turnaj do Minsku. Kromě hokejové reprezentace patří mezi klienty ČSA také tým hokejové Sparty Praha. V lednu poletí pražští hokejisté speciálem ČSA do Petrohradu na turnaj mistrů evropských zemí European Champions Cup.