České aerolinie obsadily přední místo v soutěži World Airline Awards

České aerolinie (ČSA) získaly prestižní ocenění „Nejlepší letecká společnost ve střední Evropě“, které každoročně uděluje na základě hlasování milionů cestujících z celého světa nezávislá britská organizace Skytrax v rámci žebříčku The World Airline Awards. Kromě celkového vítězství v regionu střední Evropy byly oceněny také posádky ČSA. Vyhrály titul „Nejlepší palubní servis“ v regionu střední Evropy. V celoevropském žebříčku pak palubní průvodčí ČSA obsadili třetí místo. Získaná ocenění svědčí o kvalitě služeb, které České aerolinie nabízejí, především pak o profesionalitě personálu letecké společnosti.

„Tohoto ocenění si velice vážíme. Fakt, že jej ČSA získaly i v současné době stále sílící konkurence potvrzuje silnou pozici ČSA zejména na trhu střední a východní Evropy. Dokazuje navíc, že se současná restrukturalizace ČSA žádným způsobem neprojevila na kvalitě nabízeného produktu, který i nadále patří k evropské špičce,“ řekl k ocenění prezident Českých aerolinií Radomír Lašák.

Kromě vysoké profesionality posádek ČSA ocenily cestující při hodnocení Českých aerolinií především kvalitní nabídku služeb na palubě včetně cateringu, nabídky denního tisku, na nových letadlech také vybavenost zábavním systémem, ale i samotné pohodlí na palubách. Dobré hodnocení obdržely také služby, které ČSA nabízejí na letištích, jako je odbavení cestujících Business i Ekonomické třídy nebo vybavení business salonků.

Titul od nezávislé organizace Skytrax není jediným oceněním, které ČSA v poslední době získaly. Společnost již čtvrtým rokem po sobě obhájila prvenství v soutěži o titul: „Nejlepší letecká společnost se sídlem ve střední a východní Evropě“, které každoročně uděluje mezinárodní letecká organizace Official Airline Guide (OAG) na základě hlasování odborné veřejnosti. Začátkem letošního roku ČSA také již posedmé získaly titul „Nejlepší letecká společnost“ v rámci udílení cen TTG Travel Awards 2007 odborného časopisu TTG Czech.