České aerolinie nabídly cestujícím další novinky na internetu

Internetu, jako strategickému prodejnímu kanálu, věnují České aerolinie náležitou pozornost. Letošní rok je proto rokem zkvalitnění internetových služeb. V první fázi České aerolinie od poloviny června výrazně zjednodušily možnost nákupu letenek přes internetový rezervační systém. Proces rezervace je přehledný a uživatelsky vstřícný.

Společnost spustila druhou fázi obsahové i grafické obměny svých internetových stránek. Jejich členění je nyní přehlednější a logičtější. Stránky jsou také jednotné v sedmi jazykových mutacích a to kromě češtiny dále v angličtině, němčině, ruštině, italštině, francouzštině a španělštině.

Úpravy a zjednodušení byly provedeny i na stránkách věrnostního programu OK Plus, kde byl nově implementován „single sign on“. Pro klienta to znamená, že při přecházení mezi jednotlivými stránkami se nemusí opakovaně přihlašovat.

České aerolinie také nabídly cestujícím možnost internetového odbavení. Díky tomu si mohou cestující z pohodlí svého domova vybrat místo v letadle a vytisknout svou palubní vstupenku. Na letiště se pak dostaví nejpozději 35 minut před odletem místo obligátních dvou hodin a jdou rovnou k pasové a bezpečnostní kontrole. Pokud mají zavazadla, odevzdají je předtím u speciální přepážky. Služba je nyní dostupná nejen pro všechny odlety z Prahy, Amsterdamu a Paříže, ale také z Atén, Barcelony, Bělehradu, Berlína, Bratislavy, Budapešti, Bukurešti, Dublinu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hannoveru, Hamburgu, Kodaně, Kolína nad Rýnem, Košic, londýnského letiště Heathrow, Manchesteru, Marseille, Mnichova, Rigy, Říma, Sofie, Stuttgartu, Varšavy i Záhřebu.

„Jako následující krok připravujeme další rozšíření plateb přes internet. Chceme klientům umožnit použití platebního nástroje, který je pro ně nejvýhodnější. Do konce roku budou moci cestující zaplatit jakoukoli platební kartou, včetně základní elektronické platební karty,“ řekl výkonný ředitel marketingu a řízení segmentů Českých aerolinií Jan Kaše. České aerolinie dále cestujícím umožní platit prostřednictvím on-line převodů přímo z bankovních účtů. Společnost také plánuje výrazně rozšířit možnost rezervace hotelů v požadované destinaci k letence. Klienti uvítají i nabídku zapůjčení automobilu za zvýhodněných podmínek ve všech destinacích přes stránky Českých aerolinií.

Ocenění WebTop 100

Internetové stránky Českých aerolinií se v úterý 30. října umístily na prvním místě Oborového žebříčku Transport v rámci šestého ročníku soutěže WebTop100. Celkem 158 webů posuzovala porota 40 odborníků za předsednictví exministryně informatiky Dany Bérové. České aerolinie získaly 84,4 bodu ze sta možných v kategorii transport v korporátní části soutěže.