České aerolinie byly vyhlášeny nejlepší leteckou společností ve střední a východní Evropě

České aerolinie získaly ocenění „Nejlepší letecká společnost ve střední a východní Evropě“. Ocenění Českým aeroliniím udělil americký magazín Business Traveler na základě výsledků každoroční čtenářské ankety. Respondenti v anketě hodnotili například palubní servis nebo nabídku cílových destinací leteckých společností. Slavnostní galavečer spojený s předáním ceny se uskuteční 17. ledna 2008 v kalifornském Los Angeles.

„Skutečnost, že České aerolinie získaly toto prestižní ocenění, je významnou zprávou pro naše současné i budoucí klienty. Dokazuje to, že naše společnost věnuje trvalou pozornost kvalitě nabízených služeb, což před několika dny České aerolinie opět potvrdily prvním místem v žebříčku pravidelnosti letů Asociace evropských aerolinií,“ řekl viceprezident Českých aerolinií pro marketing a vývoj produktu Petr Pištělák.

Magazín Business Traveler je předním periodikem v oblasti cestování za obchodem. Vychází desetkrát ročně v nákladu 150 000 výtisků a je určen pro severoamerický trh. „Jako hlavní autorita v oblasti obchodního a korporátního cestování jsou dnes čtenáři časopisu Business Traveler těmi nejzkušenějšími a nejnáročnějšími cestujícími na trhu. Fakt, že vybrali České aerolinie, svědčí o velké důvěře v tuto leteckou společnost a podpoře od významných a stálých zákazníků, kteří umějí ocenit kvalitní produkt,“ řekla vydavatelka magazínu Business Traveler Linda Vaughn.

V rámci hodnocení magazínu Business Traveler získala ocenění také aliance SkyTeam, jejímiž členy jsou České aerolinie od roku 2001. SkyTeam je podle čtenářů nejlepší aliancí leteckých společností roku 2007.

Zjišťování názoru čtenářů časopisu Business Traveler probíhá podle standardních pravidel průzkumu veřejného mínění. Skupinu respondentů tvoří reprezentativní vzorek přibližně dvou tisíc předplatitelů magazínu.

České aerolinie v letošním roce získaly už několik ocenění. Po čtvrté za sebou byly vyhlášeny Nejlepší leteckou společností se sídlem ve střední a východní Evropě, což je cena udělovaná mezinárodní leteckou organizací Official Airline Guide na základě hlasování odborné veřejnosti. Dalším letošním vyznamenáním Českých aerolinií je titul Nejlepší letecká společnost ve střední Evropě v rámci soutěže World Airline Award. Začátkem letošního roku České aerolinie také již posedmé získaly titul Nejlepší letecká společnost v rámci udílení cen TTG Travel Awards 2007 odborného časopisu TTG Czech. Kromě toho ještě České aerolinie obdržely zvláštní cenu Gender Studies v soutěži o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže a umístily se mezi sedmi nejlepšími společnostmi v oborové kategorii Hotelnictví a cestovní ruch v rámci hodnocení Czech Top 100.