Česká spořitelna zahájí další výplatu náhrad klientům obchodníků s cennými papíry z GFOCP

Česká spořitelna zahájí 9. března 2005 další výplatu náhrad poškozeným zákazníkům společnosti Private Investors, Profin CB a Bradley, Rosenblatt&Co. Lhůta pro výplatu náhrad potrvá od 9. března do 29. dubna 2005.

Výplata v celkové výši 11,7 miliónů Kč se týká 290 klientů bývalých obchodníků s cennými papíry Private Investors a menšího počtu klientů bývalých obchodníků Profin CB a Bradley, Rosenblatt&Co. Zejména se jedná o nevyzvednuté výplaty a nové náhrady klientům, kteří se přihlásili ve druhé polovině minulého roku, event. odstranili nesrovnalosti v přihlášce.

Výplata bude provedena na základě smlouvy, kterou s Českou spořitelnou uzavřel Garanční fond obchodníků s cennými papíry (GFOCP).

Prostředky budou vypláceny na pobočkách České spořitelny buď v hotovosti nebo převodním příkazem, podle přání klienta. Podrobné informace k výplatám najdou klienti výše uvedených obchodníků s cennými papíry v dopise, který jim GFOCP a Česká spořitelna v těchto dnech rozesílá. Výplaty klientům, kteří si ve stanovené lhůtě nestačí náhradu vyzvednout, bude Fond ve zhruba kvartálních cyklech opakovat.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.