Česká spořitelna zahájí 31. března 2005 výplaty náhrad zákazníkům bývalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry

Česká spořitelna zahájí 31. března 2005 výplatu náhrad poškozeným zákazníkům společnosti KTP Quantum. Lhůta pro výplatu náhrad potrvá od 31. března do 20. května 2005. Výplata v celkové výši 288 miliónů Kč se týká 14,034 klientů bývalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum.

Výplata bude provedena na základě smlouvy, kterou s Českou spořitelnou uzavřel Garanční fond obchodníků s cennými papíry (GFO).

Prostředky budou vypláceny na pobočkách České spořitelny buď v hotovosti nebo bezhotovostním převodním na účet, podle přání klienta. Podrobné informace k výplatám najdou klienti bývalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum v dopise, který jim Fond a Česká spořitelna v těchto dnech rozesílá. Výplaty klientům, kteří si ve stanovené lhůtě nestihnou náhradu vyzvednout, bude GFO ve zhruba kvartálních cyklech opakovat.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí ČS, a.s.