Česká spořitelna vyplatí náhrady dalším klientům Private Investors a Bradley i Rosenblat Co.

Česká spořitelna zahájí 28. května 2007 další kolo výplaty náhrad poškozeným zákazníkům bývalých obchodníků s cennými papíry. Lhůta pro výplatu náhrad potrvá od 28. května do 31. srpna 2007. Výplata celého zbytku náhrad klientům zkrachovalých Private Investors a Bradley, Rosenblatt Co. v celkové výši 145 mil. Kč se dotkne celkem 1 991 klientů. Výplata bude provedena na základě smlouvy, kterou s Českou spořitelnou uzavřel Garanční fond obchodníků s cennými papíry (Fond).

Prostředky budou vypláceny v pobočkách České spořitelny buď v hotovosti nebo bezhotovostním převodem na účet, podle přání klienta. Podrobné informace k výplatám najdou klienti bývalého obchodníka s cennými papíry Private Investors a Bradley, Rosenblatt Co. v dopise, který jim Fond a Česká spořitelna v těchto dnech rozesílá. Výplaty klientům, kteří si ve stanovené lhůtě nestačí náhradu vyzvednout, bude Fond ve zhruba kvartálních cyklech opakovat.