Česká spořitelna vydává další pětiletou emisi HZL, v objemu 2 mld. Kč s výnosem 4,5 % p. a.

Česká spořitelna dnes stanovila podmínky emise hypotečních zástavních listů (HZL) v celkovém objemu 2 miliardy Kč. HZL o jmenovité hodnotě 1 000 000 Kč mají ISIN CZ0002000524 a nesou pevný úrokový výnos 4,50 % p. a. Splatné jsou v roce 2010, datum emise je zafixováno na 5. 5. 2005. Emise je vydávána jako samostatná emise; původní dluhopisový rámec byl zcela vyčerpán k listopadu loňského roku.

Nová nabídka hypotečních zástavních listů s agresivními výnosovými parametry hluboko pod swapovými sazbami dokládá, jak vysoký zájem o naše cenné papíry existuje v řadách českých investorů. Zdroje získané vydáním HZL přispějí k široké nabídce atraktivních hypotečních úvěrů České spořitelny, řekl člen představenstva České spořitelny, Daniel Heler.

Předpokládáme, že brzy vstoupíme na trh s další atraktivní emisí, dodal Daniel Heler. Hypoteční zástavní listy jsou určeny především pro institucionální investory a Česká spořitelna zatím nepředpokládá jejich nabídku drobným investorům na svých pobočkách.

Hypoteční zástavní listy budou nejpozději k datu emise kótovány na oficiálním volném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s.

Prospekt HZL schválila Komise pro cenné papíry a nejpozději do 5. 5. 2005 bude k dispozici u České spořitelny a rovněž na jejích internetových stránkách www.csas.cz.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí České spořitelny, a. s.