Česká spořitelna věnuje přes 3 miliony Kč na pomoc seniorům

Každý klient České spořitelny, který v období od 1. dubna do 15. května 2006 zaplatil za služby nebo zboží platební kartou či dobil kredit mobilního telefonu v bankomatu, pomohl seniorům. Česká spořitelna totiž v uvedeném období odvedla v rámci dobročinné akce nazvané „Kdo říká, že Vám za placení kartou nikdo nepoděkuje?“ za každou takovou transakci ze svých zdrojů 50 haléřů občanskému sdružení Život 90. Celkově tak Česká spořitelna věnuje sdružení částku 3 172 933 Kč. Klienti České spořitelny realizovali během šesti týdnů přes 6,3 milionu transakcí.

„Částka bude směřovat našim spoluobčanům, kteří to nejvíc potřebují. Občanské sdružení Život 90 prostředky použije na provoz jediné bezplatné non-stop telefonní linky v České republice, která se zaměřuje na pomoc řešení problémů stárnoucí populace, osamělých seniorů a rodin pečujících o těžce nemocné seniory. Poděkování patří všem klientům, kteří se do akce zapojili a pomohli tak přispět ke zlepšení kvality života seniorů v České republice,“ říká Martin Škopek, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny.

Kampaň je dalším z řady projektů, kdy banka přispívá na charitativní účely. Díky obdobné aktivitě, která se uskutečnila na jaře v loňském roce po dobu osmi týdnů, mohla Česká spořitelna například věnovat 3,5 milionu Kč na boj s rakovinou prsu. Banka tehdy za každou platbu kartou nebo dobití kreditu mobilního telefonu v bankomatu připsala ze svých výnosů 0,50 Kč na dobročinné účely. Loni je věnovala na konto Nadačního fondu Mamma, který prostředky využil na nákup mamografu. Klienti ČS v daném období realizovali přes 7,02 milionu transakcí. Tato aktivita nazvaná „I drobná platba se může stát drahocennou“ byla následně v závěru roku oceněna v konkurenci více než sedmdesáti evropských projektů Evropskou asociací pro finanční management a marketing (EFMA) cenou Grand Prix.

Spolupráce České spořitelny a její Nadace České spořitelny s Občanským sdružením Život 90 je dlouhodobá. Sdružení zajišťuje humanitární služby pro seniory s cílem zlepšovat kvalitu života lidí osamělých, sociálně handicapovaných a zdravotně postižených v jejich vlastních domovech.