Česká spořitelna snižuje úroky spotřebitelských úvěrů o 100 bodů na 7,9 %

Od 1. října 2003 snižuje Česká spořitelna úrokové sazby spotřebitelských úvěrů, a to účelových i bezúčelových. Úroková sazba účelových spotřebitelských úvěrů tak začíná na 7,9 % p.a. (proti původním 8,9 %). Klesá i sazba u úvěrů, kde klient nesděluje bance účel použití: nově začíná na 8,9 % p.a. (proti 9,5 %). Snížené sazby jsou součástí zvýhodněné podzimní nabídky České spořitelny, která platí do konce roku 2003.

Objemy úvěrů, které poskytuje Česká spořitelna občanům, průběžně rostou. Úvěry se díky flexibilnímu přístupu České spořitelny stávají pro klienty stále dostupnější a stále více využívanou formou financování. O tom, že domácnosti na druhé straně plánují svou míru zadlužení rozumně, svědčí skutečnost, že platební morálka klientů je dlouhodobě na velmi vysoké úrovni. Očekáváme, že tento trend bude pokračovat i po vstupu země do Evropské unie, uvedl Tomáš Halla, ředitel odboru úvěrové obchody.

Spotřebitelské úvěry poskytuje Česká spořitelna až do výše 100 000 korun bez zajištění. Sjednání úvěru je velmi rychlé, úvěr lze získat prakticky na počkání. Je-li žadatel klientem České spořitelny a na sporožirový účet si nechává zasílat mzdu, stačí ke sjednání úvěru jen občanský průkaz. Klienti, kteří nemají u České spořitelny veden účet, dokládají i výši příjmu.

Česká spořitelna poskytla za osm měsíců letošního roku spotřebitelské úvěry v celkovém objemu 7,7 mld. korun, což je o téměř 20 % více než ve stejném období v roce 2002. Největší zájem je o úvěry do 100 000 korun se splatností 4 až 5 let.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.