Česká spořitelna snižuje úrokovou sazbu u TOP Bydlení na 4,9 procenta

Česká spořitelna snižuje od pondělí 17. března 2003 úrokovou sazbu hypotečních úvěrů poskytovaných v rámci programu TOP Bydlení o 0,3%. Úroková sazba, kterou Česká spořitelna garantuje všem zájemcům o hypotéku do 2 mil. Kč na byt a do 3 mil. Kč na rodinný dům, tak klesá na 4,9% p.a.

Současně se snižují také úrokové sazby u ostatních hypotečních produktů nabízených Českou spořitelnou. U hypotéky Standard klesá minimální jednoletá sazba na 4,5% a minimální sazba s pětiletou fixací na 4,7%. Úrok z hypotéky Bonus, kterou Česká spořitelna poskytuje mladým lidem do 36 let na 100% ceny nemovitosti, se snižuje na 5,9%. Tento úrok je garantovaný, nikoli minimální.

„Program TOP Bydlení se na českém hypotečním trhu stal během krátké doby respektovanou značkou. Převážnou většinu hypoték poskytujeme právě v rámci programu TOP Bydlení. Za 20 měsíců jsme poskytli již 10 860 těchto úvěrů v celkovém objemu více než 11 miliard korun,“ uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték.

Hypoteční úvěry TOP Bydlení nabízí Česká spořitelna od června 2001 a loni získal tento produkt ocenění Hypotéka roku 2002. Pro klienty je přitažlivá nejen atraktivní úroková sazba těchto hypoték, ale i jistota, že tuto sazbu získají všichni zájemci o úvěr do určité výše. Banka navíc garantuje, že po celou dobu splatnosti bude 50% úvěru úročeno sazbou sníženou o tři procentní body oproti standardní úrokové sazbě České spořitelny.

Externí komunikace
České spořitelny, a.s.