Česká spořitelna snižuje poplatky za některé služby

Česká spořitelna nabízí některé služby klientům za snížené ceny. Zvýhodněné ceny se týkají služeb jak pro drobné klienty, tak pro firmy: drobným klientům i firmám jsou od prosince určeny cenově zvýhodněné výběry z bankomatů všech bank skupiny Erste Bank; investoři ušetří za nákup fondu Bondinvest a malé firmy nebudou platit poplatek při sjednání úvěru.

Tato zvýhodnění navazují na cenové úlevy, které Česká spořitelna oznámila již v polovině roku 2003. Část nabídky má dlouhodobý charakter.

Od 1. prosince 2003 mohou klienti České spořitelny vybírat hotovost ve všech bankomatech skupiny Erste Bank v zahraničí za poplatek 25,– Kč + 0,5 % z vybírané částky. Běžný poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí přitom činí 100,– Kč + 0,5 % z vybírané částky. V Rakousku, na Slovensku, v Chorvatsku a Maďarsku disponuje skupina Erste Bank celkem téměř 2 400 bankomaty. Bankomaty jsou nejčastěji umístěny v pobočkách bank skupiny Erste Bank, které klienti snadno poznají podle známého červeného S s tečkou.

Pro malé podniky platí od 1. prosince 2003 až do konce února 2004 nulový poplatek při vyřizování úvěru v rámci úvěrové linky Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Standardně tento poplatek činí 0,3 % z hodnoty úvěru plus 2 000,– Kč. Do konce letošního roku je také nulový poplatek za nákup fondu Bondinvest. Běžný poplatek činí 1 % z investované částky, max. 25 000,– Kč.

Touto nabídkou Česká spořitelna navazuje na zvýhodněné ceny u některých služeb, které začala nabízet od června 2003 či od října 2003. (Podrobněji viz prosím příloha na str. 2.)

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.