Česká spořitelna snižuje poplatky a nabízí výhodnější zahraniční platby

Od ledna 2006 Česká spořitelna snižuje u fyzických osob občanů poplatek za výběr z cizoměnového účtu, provedený v měně účtu, a to na 30 Kč (původně 0,5% z částky, min. 30 Kč, max. 1 000 Kč). Banka zároveň ruší ke stejnému datu poplatek za zrušení/změnu již zadané zahraniční platby, která se ale ještě neprovedla (původně 200 Kč). Tímto krokem banka navazuje na zrušení 9 poplatků z léta 2005.

Od 16. ledna 2006 Česká spořitelna zvyšuje objemovou hranici přeshraničních plateb*, a to na 50,000 EUR (původně 12,500 EUR). Díky tomu podstatně víc klientů dosáhne na levnější cenu za zahraniční platbu (přeshraniční platba nyní nově až do výše 50,000 EUR je za 220 Kč, ostatní platby za poplatek 1%, min.220 Kč, max.1 500 Kč).

Od nového roku mohou klienti u sporožirových účtů ušetřit rovněž na výpisech – k měsíčnímu vyhotovování výpisů z účtů přibyla nově také možnost sjednat si frekvenci týdenní a čtvrtletní. Za vygenerování týdenního a měsíčního výpisu klienti zaplatí 5 Kč, za kvartální variantu pak 12 Kč (sleva 20% za vygenerování), při kvartálním výpisu pak mohou ušetřit 15 Kč i za poštovné. Novou frekvenci si klienti mohou sjednat v pobočce ČS.

* Přeshraniční platba: převod do zemí EU, EHP v měně EUR do výše 12 500 EUR, obsahující platný BIC banky příjemce a číslo účtu příjemce v platném formátu IBAN, s dispozicí poplatků SHA, bez uvedení specifických instrukcí klienta.