Česká spořitelna prodlužuje generální partnerství Pražského jara o tři roky

Česká spořitelna se stala již po osmé v řadě generálním partnerem 63. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2008. Toto partnerství navíc obě společnosti prodloužily uzavřením dlouhodobé rámcové smlouvy o spolupráci na tři ročníky dopředu, tj. do roku 2010.

„Mezinárodní hudební festival Pražské jaro je nejvýznamnější událostí vážné hudby, která se v České republice, v jejím hlavním městě Praze, každoročně v jarních dnech koná. Je tradiční přehlídkou vynikajících světových umělců, symfonických orchestrů, komorních těles i sólistů. Nejen z těchto důvodů jsme se s pořadateli, Pražským jarem, o.p.s., dohodli, že naši spolupráci potvrdíme na další tři roky. Domníváme se, že tento krok bude oboustranně prospěšný, především z hlediska udržení vysoké kvality a úrovně festivalu. Pro Českou spořitelnu znamená účast na Pražském jaru klíčovou spolupráci, protože v rámci podpory kultury je pro nás oblast hudby prioritní oblastí,“ uvedl Václav Kubata, ředitel úseku marketingu.

Slavnostním zahájením 63. ročníku Pražského jara je pověřena Filharmonie Brno s jejím dirigentem Petrem Altrichterem, která se tak stane prvním mimopražským orchestrem, jemuž byl tento čestný úkol svěřen.Na programu připravovaného ročníku nebude chybět sopranistka Edita Gruberová za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu nebo Dagmar Pecková s Českou filharmonií řízenou Zdeňkem Mácalem. Zcela výjimečná je nabídka klavíristů, kterou odstartuje recitál Ivana Moravce. Po pěti letech se vrací do programu Pražského jara oblíbený cyklus Dny pražských varhan, který je rozdělen do dvou víkendových dnů.

Česká spořitelna je v oblasti kultury parterem dalších významných projektů jako např. pražského Divadla na Vinohradech, Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov, Mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl, festivalu Colours of Ostrava a dalších.