Česká spořitelna poskytla v loňském roce privátní hypotéky za více než 45,35 mld. Kč

Klienti České spořitelny loni sjednali privátní hypotéky za více než 45,35 mld. Kč a z této částky použili 93 % na nákup nebo výstavbu bydlení. Celkový počet poskytnutých privátních hypoték České spořitelny v roce 2007 přesáhl 29 tisíc - to představuje v průměru 116 sjednaných hypotečních úvěrů denně.

„V loňském roce jsme, kromě jiného, představili nové typy hypotečních úvěrů a podstatně jsme zjednodušili pravidla jejich poskytování a čerpání. Řadě klientů jsme umožnili rychlý a operativní přístup k hypotéce s ohledem na růst úrokových sazeb a DPH “, uvedl Pavel Kühn, zástupce ředitele úseku rozvoje obchodu. „Zájem o hypoteční úvěry očekáváme i v příštím roce, za reálný považujeme 10% nárůst jejich objemu. V nadcházejícím roce klientům nabídneme další novinky a produkty, které přímo reagují na potřeby zákazníků v oblasti bydlení.“ dodal Kühn.

Průměrná výše hypotéky na bydlení v loňském roce dosahovala 1,7 mil. Kč s průměrnou splatností úvěru 25 let. Na zvyšování úrokových sazeb zareagovali majitelé hypotečních úvěrů volbou delší doby fixace úrokové sazby. Využili tak možnost zajistit si stejné podmínky na delší dobu dopředu a nejčastější dobu fixace úrokové sazby prodloužili v druhém pololetí roku na 5 let.