Česká spořitelna poskytla hypotéky TOP Bydlení již za 16 mld. Kč

Celkový objem hypotečních úvěrů poskytnutých fyzickým osobám v rámci programu TOP Bydlení, který Česká spořitelna nabízí od června 2001, přesáhl na konci září 16 miliard korun a jejich počet činí více než 15 500. Od počátku hypotečního úvěrování poskytla Česká spořitelna ke konci září 2003 občanům celkem 25 123 všech hypotečních úvěrů v celkovém objemu 26 miliard korun.

Hlavní podíl na příznivém vývoji v oblasti hypoték mají právě hypoteční úvěry pro občany poskytované v rámci programu TOP Bydlení. Tento program využívá dnes 80 % žadatelů o úvěr. Pro naše klienty je přitažlivá nejen atraktivní úroková sazba TOP Bydlení (aktuálně 4,6 % p.a.), ale i jistota, že tuto sazbu získají všichni zájemci o úvěr do určité výše, konstatoval Kamil Kosman, ředitel úseku Financování nemovitostí a hypoték.

Hypoteční úvěr TOP Bydlení je určen ke koupi, výstavbě nebo rekonstrukci rodinného domu či bytu pro vlastní bydlení. Úvěr je poskytován do výše 90 % ceny nemovitosti se splatností 10, 15 nebo 20 let.

Více než polovinu poskytnutých hypotečních úvěrů v programu TOP Bydlení naši klienti směřují na koupi, 34 % na výstavbu a 15 % na rekonstrukci vlastního bydlení, dodal Kosman.

Za program TOP Bydlení získala Česká spořitelna v roce 2002 v prestižní soutěži pořádané společnostmi MasterCard a Fincentrum ocenění Hypotéka roku. V dubnu 2003 pak Česká spořitelna získala první místo v soutěži Zlatá koruna v kategorii Hypoteční úvěr. Česká spořitelna v letošním roce založila dceřinou společnost – Realitní společnost České spořitelny, která vznikla jako centrum pro komplexní řešení všech potřeb klientů v oblasti realit.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.