Česká spořitelna posiluje svůj tým kapitálových trhů a investičního bankovnictví

Ředitelem úseku Investičního bankovnictví České spořitelny je od 1. října 2007 Jan Brabec, který současně zodpovídá za akciové emise (tzv. IPO) klientů Erste ve středoevropském regionu. Více než patnáctiletou zkušenost z působení na domácích a zahraničních finančních trzích do České spořitelny přináší Tomáš Černý, který se ujal vedení dluhových kapitálových trhů.

„V oblasti kapitálových trhů a investičního bankovnictví patříme ke špičce na trhu. Díky skvělému týmu, který v této oblasti máme, můžeme nabídnout klientům profesionální služby na úrovni velkých mezinárodních finančních skupin. Již v minulosti kolegové opakovaně prokázali své know how při realizaci primárních emisí a jejich uvádění na pražskou burzu – ať šlo o emise akciových společností CME, ECM Real-Estate, Pegas nebo emise dluhopisů Telefónica-O2, ČEZ atd. Jelikož v této oblasti vidíme velký potenciál související s rostoucí českou ekonomikou, a pozorujeme zvýšený zájem klientů o tyto služby, rozšiřujeme a posilujeme náš tým o zkušené profesionály s dlouhodobými zkušenostmi z CEE regionu,“ uvedl Daniel Heler, člen představenstva České spořitelny.

Jan Brabec je v České spořitelně již sedm let. V minulosti vedl tým kapitálových trhů, či treasury sales. S bankovnictvím má Jan Brabec mnohaleté zkušenosti i z manažerských funkcí v jiných finančních institucích. V minulosti pracoval v Citigroup, ABN AMRO či Calyon Bank.
Jan Brabec je absolventem University of New York, kde získal titul MBA v oboru bankovnictví a finance.

„Tomáš Černý přišel do České spořitelny z finanční skupiny PPF, ve které vedl oddělení kapitálových trhů a vztahů s investory skupiny Home Credit. Mimo jiné zde byl zodpovědný za financování společností skupin PPF a Home Credit na kapitálových trzích či projekt přípravy pojišťovací větve skupiny PPF na vstup na kapitálové trhy. Zkušenosti může Tomáš Černý čerpat i z působení ve významných mezinárodních finančních institucích – ABN AMRO, Citibank a Commerzbank Securities, kde zodpovídal za dluhové kapitálové trhy ve střední a východní Evropě.
Tomáš Černý vystudoval Filozofickou fakultu Karlovy Univerzity v Praze a absolvoval řadu zahraničních odborných kurzů a stáží v oblasti kapitálových trhů a financí. “